Buat dan enerji alma ?

veli dayı

Üye
s.a arkadaşlar ben çoğunlukta elektonik ağırlıklı çalışan brisiyim. harita mühendisi yakın bir dostum evindeki modem için elektrik alacak yer sordu bana uzatma kablosu önerdim modemin hemen yanında buat var ordan alalım dedi bende olur elektrikçi çağır halleder dedim gerek yok youtubeden bakarım ederim hallederim olayına girdi hemen. neyse telefonda 20 dk tartıştık işte hmen yanında sigorta kutusu varmış sigortadan elektriği kessem buat da hala elektrik olur mu felan dedi bende çok o tp şeylerle uğraşmadım dedim. oda bana güvenerek sormuş yani tamam okuduğumuz bölüm elektrik-elektronik ama okurken de çalışırken hep elektronik ağırlıklı çalıştık .. tecrübeli arkadaşların yorumu nedir acaba ??

s.a arkadaşlar ben çoğunlukta elektonik ağırlıklı çalışan brisiyim. harita mühendisi yakın bir dostum evindeki modem için elektrik alacak yer sordu bana uzatma kablosu önerdim modemin hemen yanında buat var ordan alalım dedi bende olur elektrikçi çağır halleder dedim gerek yok youtubeden bakarım ederim hallederim olayına girdi hemen. neyse telefonda 20 dk tartıştık işte hmen yanında sigorta kutusu varmış sigortadan elektriği kessem buat da hala elektrik olur mu felan dedi bende çok o tp şeylerle uğraşmadım dedim. oda bana güvenerek sormuş yani tamam okuduğumuz bölüm elektrik-elektronik ama okurken de çalışırken hep elektronik ağırlıklı çalıştık .. tecrübeli arkadaşların yorumu nedir acaba ??
Merhabalar, anlamadığınız alanlarda müdahalede bulunmayın.Bulunursaniz can ve mal kayıplarına neden olabilir.
En temizi bu işlerden anlayan iyi bir elektrikci çağırın.

Öncelikle doğru bir tavır sergilediğiniz için sizi tebrik ediyorum size yakışanı yapmışsınız.
Keşke YouTube dan bakıp herşeyi halletmek o kadar kolay olsa.
Videolar dan,kulaktan duyma laflarla,onun bunun verdiği akılla hareket edip işi eline yüzüne bulaştıran insanlarla doldu taştı ortalık.
Hayat bu kadar ucuz değil değerli arkadaşlarım.
Elektrikçi ye verilecek 3 kuruştan kaçayım derken 5-10 kuruşluk zarara değmez hele ki söz konusu elektrik se hiç değmez.

Gün gelir herkes anlar elektriğin faz nötr al götür olmadığını.

Buat sistemde bir priz varsa diyecektim .
Bu yorumlardan sonra öneri vermem doğru değil .

Youtube söylememiş mi?

Öncelikle doğru bir tavır sergilediğiniz için sizi tebrik ediyorum size yakışanı yapmışsınız.
Keşke YouTube dan bakıp herşeyi halletmek o kadar kolay olsa.
Videolar dan,kulaktan duyma laflarla,onun bunun verdiği akılla hareket edip işi eline yüzüne bulaştıran insanlarla doldu taştı ortalık.
Hayat bu kadar ucuz değil değerli arkadaşlarım.
Elektrikçi ye verilecek 3 kuruştan kaçayım derken 5-10 kuruşluk zarara değmez hele ki söz konusu elektrik se hiç değmez.

Gün gelir herkes anlar elektriğin faz nötr al götür olmadığını.
teşekkür ederim üstad..
yorum yazan herkese teşekkür ederim. arkadaşı güç bela ikna ettim elektrikci çağıracak evine ...
biyerde okumuştum bu sözü Allah affeder ama elektrik affetmez. gerçekten de öyle elektriğin şakası asla olmaz. bu yemek tarifi değil ki internetten bakıp yapasın tamam bizde teknik okul mezunuyuz 13 -14 yaşında beri elektronikle bilgisayar ile haşır neşir adamız ama anlamadığım konuda ben adama ne diyeyim ??
garibim oda bana güvenmiş akıl veririm tarif ederim diye neyse herkese kolay gelsin...

Forum istatistikleri

Konular
133,382
Kullanıcılar
459,230
Son üye
sabri erdogan

Yeni konular

Geri