buck converter

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ivit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ivit

Üye
selamün aleyküm ustam.
Okul ödevim var 72V to 12V dc dc düşüreceğim araştırma yaptım lakin yanlış yada yeterince yapamadım u konuda bana yardım eder misiniz?

LT3758.jpg

Bu 36-72V giriş-12V çıkış DC dönüştürücü devresi, Linear Technology tarafından üretilen LT3758 DC Dc kontrol devresi kullanılarak tasarlanmıştır.
Sabit frekanslı, akım modu mimarisi, geniş bir besleme ve çıkış voltajı aralığında kararlı çalışma sağlar.
LT3758'in çalışma frekansı, 100kHz ila 1MHz aralığında harici bir dirençle ayarlanabilir ve SYNC pimi kullanılarak harici bir saate senkronize edilebilir.
Bu 36-72V giriş-12V çıkış DC dönüştürücü devresi, 36 ila 72 volt arasında bir giriş voltajını kabul eder, ancak LT3758, 5,5V'tan 100V'a kadar geniş bir giriş voltajı aralığını destekler.
LT3758, başlatma sırasında veya kısa devre durumundan kurtarma sırasında dönüştürücüyü aşırı çıkış voltajı aşımından korumak için aşırı voltaj koruma işlevlerine sahiptir.
Bu regülatör devresi, 100 volta kadar düşük çıkış voltajı sağlayacak çeşitli güç kaynağı devreleri tasarlamak için kullanılabilir.

Bu DC kontrol devresinin temel özellikleri şunlardır: pozitif veya negatif çıkış voltajı, programlanabilir çalışma frekansı (100kHz ila 1MHz), harici bir saate senkronize edilebilirlik, düşük kapatma akımı

Alıntıdır.

LT3758.jpg

Bu 36-72V giriş-12V çıkış DC dönüştürücü devresi, Linear Technology tarafından üretilen LT3758 DC Dc kontrol devresi kullanılarak tasarlanmıştır.
Sabit frekanslı, akım modu mimarisi, geniş bir besleme ve çıkış voltajı aralığında kararlı çalışma sağlar.
LT3758'in çalışma frekansı, 100kHz ila 1MHz aralığında harici bir dirençle ayarlanabilir ve SYNC pimi kullanılarak harici bir saate senkronize edilebilir.
Bu 36-72V giriş-12V çıkış DC dönüştürücü devresi, 36 ila 72 volt arasında bir giriş voltajını kabul eder, ancak LT3758, 5,5V'tan 100V'a kadar geniş bir giriş voltajı aralığını destekler.
LT3758, başlatma sırasında veya kısa devre durumundan kurtarma sırasında dönüştürücüyü aşırı çıkış voltajı aşımından korumak için aşırı voltaj koruma işlevlerine sahiptir.
Bu regülatör devresi, 100 volta kadar düşük çıkış voltajı sağlayacak çeşitli güç kaynağı devreleri tasarlamak için kullanılabilir.

Bu DC kontrol devresinin temel özellikleri şunlardır: pozitif veya negatif çıkış voltajı, programlanabilir çalışma frekansı (100kHz ila 1MHz), harici bir saate senkronize edilebilirlik, düşük kapatma akımı

Alıntıdır.
Şefim ben bun hocama sordum mosfet kullanmadan yap dedi. Mosfetsiz nasıl yapa bilirim?

bir de kurduğu / yaptığı/ çizip te beceremediği devreyi görseydik; daha kolay yardım ederdik gibime geliyor. böyle hazır devrelerle yaptığın ödevi öğretmenin anlamayacak mı sanıyorsun? sıfır emek sıfır puan demek.

Hocanıza söyleyin:
Kontrol kalemi formundaki abilerin size selamı var.
Mosfetsiz devre kurulamadığını söylüyorlar.
Nasıl kurulacağı hakkında sizden bilgi bekliyorlar.
Hocanız da söylerse; forumca mosfetsiz nasıl 72VDC den 12 VDC düşürüleceğini öğrenmiş olacağız.
Adsız.webp

Son düzenleme:
Olmaz üstat. Mosfetsiz, regülatörsüz olmaz...
Direnç te olsa, Diyotta olsa akım çekilmediginde voltaj uç ta görünür.
Haa... şu olur.
72 VAC polyester kondansatörle (trafo görevi görür)12 VAC ye düşürülür. Buradan da fazla akım çekilemez.
kp-150nf-400v-rm-15mm-kutupsuz-polyester-kondansator-31652-jpg.jpeg

Son düzenleme:
Olmaz üstat. Mosfetsiz, regülatörsüz olmaz...
Direnç te olsa, Diyotta olsa akım çekilmediginde voltaj uç ta görünür.
Haa... şu olur.
72 AC polyester kondansatörle (trafo görevi görür)12 AC ye düşürülür. Buradan da fazla akım çekilemez.
yahu bırakmıyorsun şöyle ağız tadıyla bir salağa yatalım. zaten cahilim, sizde kafama kafama vuruyorsunuz.

Estağfurullah @paskomya üstat;
Biz olayı SMPS üzerinden okuduğumuz/anladığımız için cihaz çalıştıracak devre gibi düşünüyoruz.
Daha basite indirgersek,
Öğrenciden istenilen;
72 VAC enerji, Polyester Kondansatör, direnç ve zener diyotla kırılıp 12 V dc elde edilmesi herhalde...
Aklıma gelen bu...

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,403
Kullanıcılar
459,327
Son üye
108976

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri