bulmaca gibi röle!!!

uygulamada kullanımı en kolay röledir. eğer bulmaca gibiyse ben hiçzorlanmadan kullanma kılavuzu kullanmadan kullanmıştım. demek ki ben süper zeka mıyım :)
ben süper zeka değilim ama röle dede bir problem yok
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Bulmaca gibi röle yaklaşımına ben de katılmıyorum.

Bütün rölelerin kullanma klavuzu mutlaka vardır.

Bütün rölelerin çalışma mantığı aynı olmakla beraber fiziksel bağlantı sıralaması ve set değer girişlerinde farklılıklar vardır. Zor bir röle diye birşey yoktur.
 
Bulmaca gibi röle veya çok zor bir röle gibi tabirler yerine ayarları biraz daha uğraştıran zaman alan röle tabiri kullanmak daha doğru olur.
Örnek vereyim Entes RG3-12C ve CS modeli aslında ayarı uğraştırıcıdır. Ama bu işi üstün körü yapmaya kalkarsanda ayarı en basit röledir. Kademe sayısını girersin,akım trafosu dönüştürme oranını girersin,program 10'da kademeleri kendisine tanıttırırsın cosfi değerini ayarlar çıkarsın. Kalanı fabrika ayarlarında kalır.
Oysa kapasiteler doğru algılanmış mı tek tek kontrol etmek gerekir.Grup devreye girme çıkma sürelerini deşarj olma süresini girmek gerekir. Alarmlar kısmında cosfi değerlerini ,harmonik değerlerini,gerilim alarmı gibi değerleri tek tek girmek gerekir ki rölenin özelliklerinden tam faydalanmış olalım.

Ne kadar emek o kadar feedback :)
 
Valla bana sorarsanız gerçekten zor ve ekran seni yönlendirmiyor. Ayrıca 3 fazın değerlerini aynı anda ekranda görünmediğinden fazlar arası dengesizliği görmekte zor. Bu yüzden kaelin kendini geliştirmesi gerektiğini düşünüyorum.
 
Üretici firmalar ürünlerindeki böyle farklılıkları detayları severler bir iki kullanırsınız ve alışkanlık edinmiş olursunuz başkasını denemektense filancaya alıştım burdada onu kullanalım dersiniz. Satış stratejisidir bu. Ama doğruluğu tartışılır teknik açıdan hangisi iyi ise ben onu seçerim Entes bu konuda gerçekten iyi.
 
bir çok üye arkadaşın zıttına ileti yazmış,
konuya geniş açıdan bakılırsa üretici firma bu arkadaşın elini öpmesi lazım ki böyle bir cesarette bulunup böyle bir ileti yazmış, ve üretici firma kendisine çeki düzen toplantıları yapsın
tabi bu malesef bu bazı üreticilerimizin kaderi kendi dağırcığında sıkışmış vaziyette ilerlemek
her eleştiriye açık olmak bir genişliktir

hiç kusura bakmayın kimsenin öyle saatlerce zamanı yok açıp 3 hane ekranla menü çözmeye, adam kırk yılda bir reaktif role takıyor ve cihazı çözmek için saatlerce uğraşıyor
üretici firma için bu ileti bence mükemmel bir feedback tabi burdaki ince noktayı anlarsak

hayırlı işler cümleten
 
Ne kadar büyüttünüz gözünüzde şu röle ayarlarını hayret bir şey :)
Bir kere yapacaksınız adam gibi yapacaksınız birdahada ellemeyeceksiniz. Görende microsoftun yazılımını yapıyorsunuz sanacak. Yöneticilere rica edelim artık kapatsın bu konuyu.
 
Selamlar mesaj alınmıştır,herkese yorumlarından dolayı teşekkür ederiz.İsteklerinizi çok yakında karşılayacağımızdan emin olabilirsiniz.İyi çalışmalar dilerim..
 
Rölelerden birçoğu,guruplarla ilgli olarak birçok bilgi de vermektedir.Bazı durumlarda,röle,
el pozisyonuna alınararak,gurupların devreye alınarak akım ölçümü yapılması gerekmekte-
dir.Bunun sağlanabilmesi için , rölenin EL pozisyonunda,1. gurup devreye alınıp akım ölçü-
mü yapıldıktan sonra,ikinci gurup devreye alınmadan önce,1. gurubun,3. gurup devreye
alınmadan önce 1. ve 2. gurubun ve devamındaki akım ölçümünden önce de ,ölçülen gu-
ruptan önceki gurupların devreden çıkarılabiliyor olması gerekir.Bu sistem,maalesef,yerli rö-
lelerizin birçoğunda bulunmamaktadır.Kaelsemih arkadaşımızın ve Entes'in bu programı da
bize sunmalarını bekliyoruz.
 
bu özellik yerli rölelerden birinde var.bizde de olması gereken bir özellik aradan kademe devreye manuel alabilmek bazı yerlerde teyit açısından çok gerekli oluyor.yeni rölemizde bu özelliğide mutlaka yer vericez.İyi çalışmalar dilerim
 

Forum istatistikleri

Konular
129,120
Mesajlar
923,461
Kullanıcılar
451,450
Son üye
SimbaYunus

Yeni konular

Geri
Üst