Tskrlr kontrol edeyimGaz fazla degilde,
Cihaz defrost yapmiyorsa herhangi bir nedenle evaporator buz tutmus olup isi transferi yapmiyordur. Ondan dolayi donuse likit geliyordur.
Yada ic fan çalışmıyorda olabilir.
Kontrol edilmesi gerekiyor.
Çok az çıktı.r600.termostata giriyordu daha önceden.şuan 4 saat bekledim girmedi.vakum yaptırıp tekrar gaz versek düzelirmiNe kadar boşaldığını bilmiyorum. Hangi gaz olduğunuda bilmiyorum. Hava emdiğini düşünmüyorum.
Gelen ses kılcaldan çıkan gazın sesidir muhtemelen. Gazın püskürme sesi.
Bunu aldığım kişi gaz bastırmış.Fakat dönüş borusu karlanma yapıyor diye dolabı sattılar ben aldım. Çalıştırdım 6 saat sonra soğutması güzel termostat yapıyordu ama aynı karlanma gene vardı. Servis borusun dan siboplu az birşey gaz çıkartmaya calistim tıss diye gaz çıkmadı fazla zorlamadim.Fakat artık termostat a girmiyor buzlukta kısmından ınıltı geliyor fan sesi değil ama.Gaz eksikliğindenmi fazla olmasindanmi dönüş borusunu karlanıyor .Drayer tıkalı olabilir mi. Tekrar gaz vermen bisey değiştirmez bence. Birde gaz durduk yere artmaz. Daha önce sorunsuz çalışıyordu demi. Belkide gaz eksiktir. Bu durumda baştan gaz vermek lazım ama kaçağı bulup.
Tskrlr ederim bunları yaptıktan sonra cevabını paylasacagimTermostat neden yapmaz. Cihaz soğutmuyor istenilen sıcaklığa gelmeyince termostat yapmıyor. Tıslatsan içine hava girmez çıkan basınc izin vermez. Basıncı ölçebilirsen gaz bar gaz var bakabilirsiniz. Dönüş neden tıkanır sistem de tıkanıklık var ise olabilir. Gaz fazla yada eksikse olabilir basınca bakmak lazım. Bana eksik gibi geliyor bunun yanında ya Serkan abinin dediği gibi evap donmuş fan arızalı olabilir. Istersen vakum yapıp baştan gaz ver. Grama göre. Düzelir ise büyük ihtimalle kaçak var. Düzelmez ise tıkanıklık var bi yerde.
Tahmini konuşuyorum.