Selahattinn
Üye
Hocam yıllardır çalışan dolaptir,Bu beklenmeyen bir durum oldu.Ben kompresor,daimi kondansatör,fan motorunu kontrol ettim sorun yok,Anakarta bakayim mı?Buzdolabinin özelliği de olabilir. Gaz basıncı vs vs. Nakil sonrasi da hemen fişe taktirmazlar malum.
Hocam Anakarta yonelicegim bir o kaldı,Anakart üzerinde hangi elemanlara bakmaliyim sizcekalkış kondansatörü , yada ptc ne varsa kontrol edilmeli.
Birde gerilimi de kontrol edin. Voltaj düşük olabilir.
Hocam yıllardır çalışan dolaptir,Bu beklenmeyen bir durum oldu.Ben kompresor,daimi kondansatör,fan motorunu kontrol ettim sorun yok,Anakarta bakayim mı?
Hocam Anakarta yonelicegim bir o kaldı,Anakart üzerinde hangi elemanlara bakmaliyim sizce
Hocam öyle değil,bu normal dışı bir davranış,Işıkları 3-4 dk boyunca yanıp sönüyor.Fan motoru marş basıyor.Start-stop yapıyor.Sonra normal çalışmaya geçiyor.Benim bildiğim de buzdolapları Elektrik kesilip geldiğinde bir anlık yüksek gerilim dolaysıyla bir süre sonra gecikmeli devreye girer.
Saol hocam,karta baktım 2 kutuplu,2 kutupsuz kondansatör var görünüşte birşey yok gibi ama ben yinede 4 ünüde değiştireceğim.Sizdeki sorunda bende olduğu gibi mı olmuştu?Karta bakın. Kartta kondansator felan şişmiş olabilir. Dengesiz elektrikler etkilemiş olabilir. Başıma geldi çünkü