Herkese selamlar arkadaşlar
Bir kaç gün önce Hotpoint Ariston marka buzdolabımın motoru
Elektrik gidip geldikten sonra arızalandı. Çağırdığım servis de değişimi için yüklü bir miktar para isteyince motor arayışı içine girdim ve Secop Walton marka motorun HVY75AA modelini alıp taktırdım. Motoru aldığım yere eski motorun resmini üzerinde ki etiketleri gösterdim ona göre bana almam gereken motorları tavsiye etti. Bende sessizliğinden ötürü walton'da karar kıldım.
Takan usta motorun eski motora göre daha zayıf olduğunu, o yüzden fazla gaz bastığını, motorun üstünde gösterdiği bir borunun buzlama yaparsa bıraktığı gaz tahliye sibobuna 10sn basılı tutup gaz boşaltmamı ve tekrar takip etmemi söyledi. (normalde 54gram gaz alıyor sistem, usta 80 gram basmış söylediğine göre)
Bende takip ettiğimde 3 sefer buzlanma yaptığını gördüm ve her seferinde 10 saniyelik sürelerle gaz boşalttım. Şimdi ustanın gösterdiği boru buzlama yapmıyor ama ilk takıldığında motorun sesini neredeyse duymazken şimdi hem motor sesini duyuyorum hem de dolabın arkasından sürekli su akıyormuş gibi ses geliyor. Eski motor takılıyken böyle bir akış sesi yoktu.
Acaba fazla gaz mı boşalttım, yoksa yapılan işlem mi hatalı anlayamadım.
Eski motorum ve yeni aldığım motorun resimlerini ekliyorum. Yeni aldığım motorun eskisine göre yeterli mi yetersiz mi olduğunu nasıl anlayabilirim.
Not: Turuncu etiketli motor eski olan. Buzdolabının soğutmasında bir sorun göremedim. Hem üst hem de alt doğru bir şekilde soğutuyor gibi. Bir kaç gün geçince daha net anlaşılır sanırım.