Teşekkürler, kondanserde fan mevcut , buzdolablarında kullanılan fandan takılı sistemin resmini en kısa sürede ekleyeceğim şuan bağ evindeSistem doğru; eksik olan şey ise gazın gramında verilip verilmediği ve en önemlisi kondenserin fan ile soğutulmaması. Siz kondenser ile evaparatör arasındaki boru bağlantısını kısalttığınız için motor gazı hızlı basıp dönüşe hızlı topluyor. Basma hattı bu yüzden çabuk ısınıyor, dolayısı ile motor da. Görselini paylaştığınız kondenseri mutlaka fan ile soğutun. Yaptığınız sistemin resmini paylaşır mısınız? Selametle.
dikikat ettiğim kadarıyla bir müdded sonra kompresöre evaparatörden sıvı geliyor
Merhaba dostlarım ve abilerim
Tamamen hobi amaçlı ve sistemi öğrenmek amaçlı kendi buzdolabımı yapıyorum
1/4 r134a 185kcal 250watt kompressörüm var
aynı şekilde altta resmini verdiğim kondanserim var
kılcal boru filtre , kondanser ve buzdolabı avaparatörü bunların hepsinin bağlantısı yaparak vakumdan sonra sisteme r134a gaz şarjını yaptım ( Rastgele ) ve evaparatörün buzlanmasını sağladım , fakat öğrenmek istediğim kompresöre zarar vermemek adına bu sisteme şarj edilmesi gereken gaz miktarını nasıl tespit edebilirim , dikikat ettiğim kadarıyla bir müdded sonra kompresöre evaparatörden sıvı geliyor buda oldukca zararlı ve kompresörün ısısı 75C ye kadar yükseliyor , gerekli gaz miktarı nasıl belirlenir yardımcı olabilirmisiniz.
elimdeki parçalar tamamiyle arızalı dolablardan aldım o yüzden kılcal boru uzunluk ve genişlik değerlerini bilmiyorum
kondanser
Ekli dosyayı görüntüle 108337
Elimde 5000 BTU klima kompresörü de var onu bu kondanserde kullansam ve kilcali biraz daha kisaltsam yada genisletsem soğutma gucu artarmi şuan burada paylaşmak için bir video çektim fakat ekleyemiyorumBu tür sistemlerde size tavsiyem ölçüm için hem emişe hem de basmaya bir adet 1/4" port kaynatın.
Bunun amacı emiş ve baama basınçlarını görmeniz için.
Kondenser küçük olursa ne olur? Kondenser sisteme küçük gelirse kompresörün bastığı gaz yeteri kadar yoğuşturulamaz. Bu da basma basıncının aşırı yükselmesi ve soğutmayın düşmesine neden olur. Kompresör daha fazla yüksek basınca çıkmak için fazla akım çeker ve daha çok ısınır.
Kompresör çıkışında basınç regülatörü yoktur. Kılcal boruya drayer eklenir; onun da görevi su veya küçük parçaları süzmektir.Kompresör çıkışındaki ince bakır boruların çıkışında basınç regulatörü oluyor.Adını unuttum.
Gamında gaz vermekten kasıt fan kapatılıp evap karlanmasını gözlemleyerek gaz şarjı yapmak.Bu sistem toplama olduğu için Gram olarak gaz vermekten bahsedemeyiz.
Gaz kondensere göre değil evap,kondenser, motor ve boruların toplam hacmine göre belirlenir. Yani motor kalaoriniz ne ve topladığınız sistem nasıl bilmek lazım. Resim olmadığı için yeteri kadar aydınlatamam sizleri. Fazla gaz basarsanız motor çabuk ısınır termal koruma devreye girer.Peki kondanserim oldukça küçük buna fazla gaz basarsam ne olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?