Buzdolabındaki sogutma düşüşü ve buna yüksek voltajın olası etkisi

scm123

Üye
Arkadaşım spottan bir buzdolabı almış. Dolap 2 gün normal çalışıp vede soguturken 3. gün az sogutmaya ve daha uzun süre çalışmaya başlamış. Arkadaş bu durumu satıcıya ilettiginfe bu normal cihaz kendisini toparlarken uzun çalışabilir demiş. 4. gündeyse çok çok az sogutup sürekli çalışmaya başladıgından dolabı fişten çekmiş. Bana sordu bende "sistemden gaz kaçagı oluyor " dedim. Spotçu ise "biz onu burada 1 hafta çalıştırıp denedik dolap saglamdı. bu aralar elektrik dagıtım firmalarından arada yüksek voltaj dagıtımıda oluyor. Ondan dolayı cihaz bozulmuştur. Başka müşterilerimde bu tür benzeri şikayette bulundu" diyerek agrızayı kabul etmemiş. Ben gidip baktım motoru hala çalışıyor ama depfreze 90 dakika sonra avucumla dokundugumda ancak birkaç derecelik çokçok az belirsiz düzeydeki bir soguklugu hissettim.
Sormak istedigimse a- Agrızanın anlık elektrik voltaj yükselmesinden degilde, gazının hayli bitmiş oldugundan kaynaklı oldugunu nasıl bir yöntemle kanıtlarız. b- 4. günki sürekli çalışma döneminde emme ve basma sipopları hasarlanabilirmi? Hasarlanırsa takriben nekadar süre sürekli çalıştıgında oluşan ısıyla hasar görür. c- Şayet bu denli kısa sürede sipop aşınması olabiliyorsa, ozaman bu denli aşırı bir sogutma kaybıda oluşurmu?

Ya değişim yapmasını istesin yada Geri iade etsin. Problem çıkartıyorsa tuketici hakları mahkemesine şikayet etsin. Birşey ispatlamak zorunda değil.

Forum istatistikleri

Konular
130,108
Kullanıcılar
453,163
Son üye
gurkangunc

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri