elehab
Üye
Merhaba Arkadaşlar
C# ile PC' den PIC' e veri yollamak istiyorum .Genel çalışma mantığı ,PROGRAMDAN VERİ ÇIKIŞI -USB - USB TTL Çeviricinin TX - PIC RX . Programdan verdiğim char veya int verileri bir türlü PIC ile okuyamadım.Seri haberleşme olarak RS232 kullanıyorum. CCS C ile yazdığım kod aşağıda.Kodda sadece int veya sadece Char veri yolladım deneme amaçlı fakat bir türlü veri alamadım.
kod:
#include <serial.h>
#use delay(clock=4M)
#use rs232(baud=1200,rcv=PIN_C7,parity=N,bits=8)
#include<Lcd.c>
#define use_portd_lcd TRUE
void main()
{
set_tris_b(0x00);
lcd_init();
char data;
while(TRUE)
{
gets(data);
lcd_gotoxy(1,1); // Bu satır ile 1. satır 1. sütundan baslanarak yazılır.
printf(lcd_putc,"Değer : %c",data);
if(data=='a'){
output_high(PIN_B7);
delay_ms(750);
output_low(PIN_B7);
}
else{
output_high(PIN_B6);
delay_ms(750);
output_low(PIN_B6);
}
}
}
elimde 2 tane C# ile veri yollayana program var onlarda sorun olduğunu düşünmüyorum.Sorun nerede olabilir.USB TTL ? KOD? Beni aydınlatabilirseniz çok teşekkür ederim
C# ile PC' den PIC' e veri yollamak istiyorum .Genel çalışma mantığı ,PROGRAMDAN VERİ ÇIKIŞI -USB - USB TTL Çeviricinin TX - PIC RX . Programdan verdiğim char veya int verileri bir türlü PIC ile okuyamadım.Seri haberleşme olarak RS232 kullanıyorum. CCS C ile yazdığım kod aşağıda.Kodda sadece int veya sadece Char veri yolladım deneme amaçlı fakat bir türlü veri alamadım.
kod:
#include <serial.h>
#use delay(clock=4M)
#use rs232(baud=1200,rcv=PIN_C7,parity=N,bits=8)
#include<Lcd.c>
#define use_portd_lcd TRUE
void main()
{
set_tris_b(0x00);
lcd_init();
char data;
while(TRUE)
{
gets(data);
lcd_gotoxy(1,1); // Bu satır ile 1. satır 1. sütundan baslanarak yazılır.
printf(lcd_putc,"Değer : %c",data);
if(data=='a'){
output_high(PIN_B7);
delay_ms(750);
output_low(PIN_B7);
}
else{
output_high(PIN_B6);
delay_ms(750);
output_low(PIN_B6);
}
}
}
elimde 2 tane C# ile veri yollayana program var onlarda sorun olduğunu düşünmüyorum.Sorun nerede olabilir.USB TTL ? KOD? Beni aydınlatabilirseniz çok teşekkür ederim