C# Kütüphanesi Olan Servo Sürücü Var mı?

Katılım
28 Şub 2014
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
28
Merhaba arkadaşlar!

Benim c# ile program yazıp surucuye pozisyon gönderip git diyebileceğim bir servo sürücü arıyarum. Sürücünün "Ethernet" ile haberleşmesi gerekiyor. 8 eksen süreceğim 8 farklı sürücü gerekiyor. Daha basit çözümü yada konu hakkında fikri olanlar yardım edebilir mi? Yardımlarınız için teşekkürler
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Arduino ile bu bahsettiğiniz işlemleri bir çırpıda halledebilirsiniz.Ayrıca ethernet kartı vs gibi bir çok hazır kartlarıda satılmakta.Yapmanız gereken satın alıp lego gibi birleştirmek ve daha sonrasında parçaların datalarını okuyup gerekli kod düzenlemelerini arduinoya aktarma.

C# ile servo kontrol genel anlamında direkt servo kök kodlarıyla kontrol edilmez.C# hangi karta wifi,bluetooth,ethernet,usb vs. gibi iletişim yollarından en az biriyle bağlandıktan sonra sadece sinyal göndermek için kullanılır.Yani şu dereceye git, şu kadar derece git vs..Bu sinyallari işleyen asıl o kartlardır.Yani belirlediğiniz derece kart tarafından işlendikten sonra kök kodlarıyla servoya gider.

Hiç bir yerde bulamazsınız demiyorum sadece istediğiniz şey genel kullanımda yok.Github vs benzeri sitelerden kod kütüphanesi araştırarak değilde önce motor sürücünüzü belirlirleyerek işe koyulmanız.Çünkü her sürücü kartı aynı kodu okuyacak diye bir şey yok.

Son olarak tekrardan arduino ya göz atmanızı tavsiye ederim.

Teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,313
Mesajlar
925,227
Kullanıcılar
451,761
Son üye
trapcx

Yeni konular

Geri
Üst