Cadde aydınlatmasında belirli saatler arasında aydınlatma sağlamak için astronomik röle kullanılıyor. Peki aynı zamanda bu aydınlatmanın bir anda değil de gözü alıştıra alıştıra yanıp sönmesi için bir çözüm bulunur mu? Dimmer devresi ve astronomik röle bir arada gibi düşünülecek yani.
uygulamasını görmedim ama astronomik rölenin yardımcı kontağı kontrol devresine seri bağlı bir halde, fotocell çıkışını dimer balastın analog girişine mesela 1-10 volt amplifiye edecek şekilde kurulacak bir devre işe yarayabilir. Biraz Elektronik bilgisi gerekebilir.
Hocam zaten cadde aydınlatmasında kullanılan lambalar bildiğim kadarıyla ısınmadan %100 verime ulaşamıyorlar. Yani ısındıkça verimi artıyor, belirli bir ısıya yükselince de doyuma ulaşıyorlar. Eğer sizin aklınızdaki sistem farklıysa yani enerji uygulanınca hemen yanan tarzda bir sistemse bu sistemi PWM le sürmek gerekir. PWM le soft start veya soft stop yapılabilir.
Yalnız ben isteneni doğru anlamamışım, istenen iç aydınlatmaymış. Mantık yine aynı: astronomik rölenin sağladığı belirli saatler arasında yanma olayı ve yavaş yavaş açılıp yavaş yavaş sönme. Hayvan barınağı ile ilgili isteniyor bu aydınlatma.
Yalnız ben isteneni doğru anlamamışım, istenen iç aydınlatmaymış. Mantık yine aynı: astronomik rölenin sağladığı belirli saatler arasında yanma olayı ve yavaş yavaş açılıp yavaş yavaş sönme. Hayvan barınağı ile ilgili isteniyor bu aydınlatma.
Yavaş Yavaş yanıp yavaş sönmeden kastın nedir? Sistemde atıyorum 10 adet lamba varsa bunlardan önce 1 sonra ikisi sonra üçü yanması gibi mi? yoksa dimmer mi?
Yavaş Yavaş yanıp yavaş sönmeden kastın nedir? Sistemde atıyorum 10 adet lamba varsa bunlardan önce 1 sonra ikisi sonra üçü yanması gibi mi? yoksa dimmer mi?