Cami ısıtmasında kablo seçimi nasıl yapılır

kabloların maksimum akım taşıma kapasiteleri mesafeden bağımsızdır.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
arkadaşlar ısıtma sistemlerde tek damar kaplo kulanmanızı öneririm.
kaplo kesit hesabı iki aşamada yapılır.
1-akım mıktarına göre kaplo katoloğundan kaplo akım taşıma sı seçilir.
örnek. NYY kaplo yer altında. 3x1.5 mm2 kaplo 27 amper. 3x2.5.mm2 kaplo 36.amper
3x4.mm2 kaplo 46.amper gibi bu kaplolar bu amperler üzerinde kulanılmaz.
2-seçilen kaplonun uzunluğuna göre volt düşürümü hesbı yapılır. ışık devrelerinde %.1.5.volt motor devrelerinde %.3.volt
volt düşürümü bu değerlerin üzerinde olursa kaplo kesidi bir üst kesit seçilir.ve tekrar volt düşürümü hesabı yapılır.
aşağıda kaplo kesit hesaplama programı ve kaplo akım taşıma listesi var.
 

Ekli dosyalar

  • kablo_akim_tasima.xls
    46 KB · Görüntüleme: 0
arkadaşım 1,5 lik veya 2,5lik kablo kullanabilirsin. Bu konuda türkiyede ve dünyada tek bir dev marka var oda DEVİ-DANFOSS bu adamlar işin piri. Türkiyedeki ulaşabileceğin tek disbirütörüde UTT İNŞAAT /ANKARA internet üzerinden ulaşıp detaylı bilgi alabilirsin.
 
hocam şimdi en az 3x2,5luk kablo kullanman gerekir. yalnız kullanacığınız kablonun markası çok önemli türkiyede (hatta dünyada) elektrikli yerden ısıtma sistemlerinde tek bir firma biliyorum DEVİ-DANFOSS adamlar bu işin piri DEVI Intelligent Heating - DEVI bu adresten yeterli bilgiyi alabilirsin.
 
Dostum mesafeni 1.5 mm kablo kurtarır ama sen yinede 2.5 mm çek internette kabloların mesafede çektiği akim hangi kesitte kaç metreye kadar kablo çekilir liste var ordan bul ben oaraya baktım.
 
arkadaşım bu tür ısıtma için özel kablolar var. bu kablolarda da metresine veya metrekaresine uygun güç seçimi yapılıyor.normal gerilim düşümü ve akım taşıma kapasitesi hesaplarını bu kabloların soğuk ucunu beslemede kullanabilirsin. ısıtma kablosunun seçimine gelirsen bu noktada devi gibi firmaların ısıtma kabloları var. yeni buldum fenix diye bir firma da var. zaten sen bu sektörde çalıştığına göre ısıtacağın alanın ihtiyacına göre termostat sensör ve ısıtıcı kablo seçimini rahatlıkla yapabilirsin. eğerforumda yasak değilse şu linklerdeki teknik bilgileribiraz incele faydası olur.
Ürün Bilgileri
Electric Heating Systems - DEVI
 

Forum istatistikleri

Konular
129,550
Mesajlar
927,869
Kullanıcılar
452,171
Son üye
G.uygun

Yeni konular

Geri
Üst