evet bende hata şimdi gördüm abi, senin C bacaklarına bağladığın 4 PİNİ ben D bacaklarına ilave ettim giriş çıkış olarak ayarladım sorun ondan kaynaklanmış nedense
Yapmak istediğini anlamıyorum bir türlü senin.
Orada RGB değerleri HEX olarak giriliyor ve onlar üçe bölünüyor.
Üçe bölündükten sonra her bir HEX sayı DECIMAL sayı türüne çevriliyor ve bir değişken içine atılıyor.
Sen kalkıp başlarına '0x' eklemek istiyorsun, sebep?
Yapmak istediğini anlamıyorum bir türlü senin.
Orada RGB değerleri HEX olarak giriliyor ve onlar üçe bölünüyor.
Üçe bölündükten sonra her bir HEX sayı DECIMAL sayı türüne çevriliyor ve bir değişken içine atılıyor.
Sen kalkıp başlarına '0x' eklemek istiyorsun, sebep?
aslında ben farklı alternatifler arıyorum hepsi bu...abi yapmak istedigim olay çok şu,
tuş takımından hex kodunu giricem mesela " FF88BB " entere basınca RGB ledde o renk yanacak.
PWM Olayını hallettim onda sıkıntı yok elle manuel olarak HEX kodunu girince istedigim renk yanıyor; yani R=0xFF, G=0x88, B=0xBB buraya kadar tamam. ama sadece yapamadığım olay tuş takımı ile giricem lcd ekrandada görüncek hepsi o yani.
Tamam işte.
Senin istediklerini benim geliştirdiğim yazılım gerçekleştiriyor zaten.
HEX kod giriyorsun, desimale çevirip 3 ayrı değişkene atıyor.
İşte sen o üç değişkeni PWM'de kullanacaksın.
abi hepsini yaptım ben düzenledim herşey ok baskı devresini bile çıkardım süper çalışıyor saol yani o durumda ssüper ama en son farkettim olayı işte o result ;; kısmındaki olay comp hatası veriyor mecbur bi tırnağı silmek gerekiyor o zamanda hatalı çarpım yapıyor