Ustam şöyle izah edeyim kapalı otopark var burda 12 adet motor var duman tahliye fanı cift devirli klemensinde 6 adet bağlantı ucu var motor etiketi 3 kw ve 9 kw yazıyor ben buna pano yapacağım isteğim su motor birinci devri manüel pako ile calustiracagim ikinci devir ise yangın çıktığında otomatik çalışacak 12 adet fan manuelde tek tek pako ile calistirmajk istiyorum ama otomatikte hepsi çalışması lazim
Öncelikle 0-1 bi pako kullanarak 12 tane kontaktorle 3kw'lik bağlantı uçlarıyla manuel calisitirmayi sağlayabilirsiniz, otomatik içinde eğer sisteminiz adresli ise sisteme bir adresli bir output modülü eklersiniz ve bunun çıkışını kullanarak isterseniz yüksek güçlü tek kontaktor ya da yine hepsi için ayrı kontaktorler ile kontaktorleri tetiklersiniz ancak aynı anda hem manuel hem otomatik uçlara besleme geçmesin diye manuel pakoya giden beslemeyi otomatik kontaktorunun normalde kapalı ucundan gecirmelisiniz, otomatik kapalıyken manuel kontaktorler devre dışı kalır, ilk aklıma gelen çözüm buydu.
bu gonderdıgınız semada 1-0-2 pako var ben 1-0 pako kullanacagım
motorların etıketınde bırıncı devır 3 kw - Y ıkıncı devır 9 kw - Y
her bır motor ıcın 3 adet kontaktor mu kullanacagım