CIO'lar CEO'ların yerini alır mı?

d.svclar

Üye
Katılım
7 Haz 2010
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
32
Birleşmiş Milletler BT Danışmanı ve Teknolojist, Stratejist olarak isim yapan Prof. Dennis Anderson "Gelecek 10 yılın CIO'ları neler bekliyor?" başlıklı konuşmasında dünya ekonomisinde yaşanan resesyonla birlikte IT yöneticilerinin yani CIO'ların öneminin arttığını belirtti.

Konuşmasına şirketleri sosyal ağ stratejileri oluşturması gerektiğini söyleyerek başlayan Anderson, bu yeni araçların şirketler için kullanılmasında kimi zaman büyük hatalar yapıldığını söyledi.

Facebook, Twitter gibi sosyal ağların doğru kullanılması durumunda şirketlere artı değer katacağını ifade eden Anderson yanlış kullanım durumunda ise şirket için bu tür ağların kabusa dönüşebileceğini ifade etti.

Birçok şirketin Twitter, Facebook ya da bloglarla sistemin içine girdiklerini ancak bunun için bir stratejiye sahip olmadıklarını belirten Anderson, şirketlerin sosyal ağlarla interneti kullanarak kullanıcılarla iletişe geçebildiğini ancak bunun sanal olduğunu asıl problemin ise bu sanallığın 1'e 1 iletişime çevrilmesi olduğunu ifade etti.

Bunun için de bir strateji geliştirilmesi gerektiğini anlatan Anderson aksi halde Facebook ya da Twitter'ın bu şirketlere ateş açabileceğini belirtti.

Daha sonra IT yöneticilerinin gelecek 10 yıl içindeki konumlarını değerlendiren Anderson bu konumlandırma için dünya ekonomisinin durumunu, CIO müdürlüğü işinin geçmişi, bugünü ve geleceğini, kaynak girdi ve çıktıları, Web 2.0'ı, iş sürecininin optimizasyonunu, iş zekasını, globalizasyon, inovasyon ve eğitimi değerlendirmek gerektiğini ifade etti.

Bugün bile birçok büyük şirketin dev projelerini arkasında "gerçek bir akıl" olmadan yapmaya çalışırken heba ettiğini belirten Anderson, bu tür projeler için harcanan bunca kaynağın boşa gitmemesi için doğru kişilerin seçilmesi gerektiğini ifade etti.

2007 yılında ortaya çıkan krizle birlikte yapılan kısıntıların başında IT birimlerine yönelik kısıntılar olduğunu anlatan Anderson, bunun hatalı bir tercih olduğunu söyledi.

İşsizliğin arttığını ve bunun devam edeceğini anlatan Anderson, artık insanların kendilerini geliştirerek kendilerini yeni ekonomiye entegre etmek zorunda olduklarını aksi halde onlara artık ihtiyaç kalmadığını söyledi.

CIO'ların sadece bilgisayar tamir edip, program yazan kişiler gibi görülmesinin doğru olmadığını anlatan Anderson artık IT yöneticilerinin şirket yönetiminde üst rollerde yer alması gerektiğini vurguladı.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,049
Mesajlar
922,854
Kullanıcılar
451,319
Son üye
mohamed elkilani

Yeni konular

Geri
Üst