CNC Kontrol Üniteleri

Ev tipi desktop CNC'ler için zaten. Direkt olmaz. Wireless üzerinden veriyi gönderirir. Data controller'daki geçici tampon'a aktarılır. CNC direkt bu data'dan çalışır. Bilgisayar ile bağlantısı kalmaz. Tıpkı SD kartlardan çalışan controller'llar gibi..

Ev kullanıcıları pcb basmak için olan CNC'sini bilgisayarın yanına almak zorunda kalmaz böylece. Çıkartır balkona, kazıtır. Sonra geri taşır.

.. pcb basmak için olan CNC'sini ..balkona, kazıtır..

Aman ya Rabbi hangi çağda yaşıyoruz ? cnc ile pcb kazımak , ne o agam zamanın tonu bedava galiba sizin oralarda ?
Ne bileyim , bir şeyler biliyorsundur diye okuyordum bende ..

pcb için aklıma gelen en mantıklı yol;
pcb bakırını kaplayacak bir boya
daha sonra lazer ile eriyecek yerleri kazımak
sonra perhidrol falan

Al bir tane daha..

İlla film istiyorsan :

-----

Sok laserjet e arkadan düşsün asite .
Ama delikler için cnc şart .

yok hocam ya bu misal. ben positive20 ile yapıyorum liseden beri..

hatta ilk directpcb deneyen de ben olabilirim. epson tr müdürü ahmet bey buralardaysa maceralarımızı anlatır. zaten 2. deneyen kişide volkan diye o müdürün bir arkadaşıdır.
Becerebildik mi? hayır. Mürekkepler kuruyup kafaları bozdu hep. Hala doğru mürekkep keşfedilmiş değil. Bizim denediğimiz zamanlarda durabite mürekkepler dahi yoktu. Edding mürekkebini aseton ile çözüp kartuşa doldurmuştuk. Birinciyi bastı, ikinciyi bastı, üç yok. Kafa bozuldu.

Yeni printerlar buldukça yine denedik başka mürekkepler ve çözücülerle. Yine olmadı.

Hala iddia edebilirim ki lazerprinter geçici ama şu an en ideal çözüm. Ama gelecekte böyle olması mümkün değil. İllaki directpcb için bir mürekkep keşfederler.

Var zaten ipsonun öyle oyuncakları.
Hemde öyle boya asite at filan değil.
Doğrudan iletken boya hatta üstüne yalıtkan kat sonra tekrar yollar .. İster epoxy ye ister stretch e ..
18kilodolar civarı idi yanlış hatırlamıyorsam.

güneş ışığında 4-7 dakika demiş uv ışığına gerek yok demek..
bu filmleri tr de nerde buluruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…