Motorlara katalog değerinin üzerinde akım (amper) veriyor olabilir misiniz?
Sürücü kartlarının kalitesi düşük olabilir.
Hocam surucu kartlari motorlar ile uyumlu kartlar.akım degerleri uygun
eksenlerden bir tanesini tb6600 gibi rüştünü ispatlamış bir kart ile test etmenizde fayda var.
m542,tb6600 seçeneklerinden herhangi birisi ve lpt portlu pc sizin için güzel bir seçenek olabilirdi.
arduino marduino bunlar boş iş.
Hocam arduino ile çalısan bircok uygulama var youtube dan cok izledim.
Simdi sorun arduinoda mi surucu kartlarindami celişkili konuştunuz
Arkadaşlar başlık sahibi olarak muhabbetin ortasina giriyorum.Ben liseden beridir
Elektrik işiyle mesgulum.halen calistigim yerde elektrik teknisyeniyim 22 yildir bu işin içindeyim velhasıl.
Otomasyon ve Plc yazılım işlerine vakîfım.
Ve bu 3 eksenli makinalara mesleki ilgi duymuşumdur.pnomatik veya servo eksenli makinaların arızalarıyla haşır neşir olduk.
Bu cnc router işine merak salarak.basit ve hızlıca fazla detaya girmeden başladım.Gerekli malzemeleri sistem değişikliği nedeniyle çalışır halde sökulen bir işletmeden arkadaşın aracılığı ile toparladım.Bu vaziyete kadar getirdim.Arkadaşlar hangi kontrol kartinin iyi yada kotu hangi step surucunun avantajli oldugunu bilemiyorum.Ben elimdeki malzemelerle bu işi başarabileceğime inandim.3 vardiya 8 saatten arta kalan zamanlarda bu iş vakit ayirabildim.Taktir edersinizki kimse herşeyi bilemez ama.araştırıp sorup öğrenebilir.Arkadaşlar velhasıl işi buralara kadar getirmek kendi adıma bir başarı.
///Geleyim konu başlığıma;Bu ses sorunu için bir çok yabancı forum sitelerinide araştırdım.Kontrolkalemini surekli takip ediyorum.
netice olarak malzeme değişimi hariç okuduğum öğrendiğim herşeyi denedim.Başka bir step surucu kart ile denemek veya lpt seri porttan mach3 le denemek.tabiki bunlar masraflı olacaktir.
#Ama diyorum ki surucu kartların hepsinde mi sorun var?