demirin yüzde bilmem kaç karbonlusu falan gerekmez.
yapacağınız makine havacılık sektöründe çalışmayacak ise makine kasasının metalinin yüzde kaç karbon yüzde kaç bilmem ne olması önemli değil ve üstünde durulmaması gereken bir konu..
piyasada bulunan ve hatta kolayca işleyip kaynatabileceğiniz herşey size uygun olanıdır.
genelde plaka sac demir kullanılır kalınlıklarına göre
bazı parçalar aluminyum. kimisi sigma profil...
artık nasıl birşey tasarlayacaksan ona göre düşünüp hangisi kullanılmalı hangisi kolayına gelir ve hatta işlerken sana zorluk çıkarmayacak şeyler seçin.
sonuçta katana kılıcı yapmadığımız için tamagahane üretmeye gerek yok
Ama plazma, lazer, su jeti gibi makineler, 2d oldukları için bu makinelerde Z hassasiyeti olmaz ki. Tabla 1mm bükük bile olsa X ve Y düzgün olduğu taktirde düzgün iş yapabilirler.Ve yukarda söylediğim imalat şekli bizzat kendilerine ait. Hatta daha kötü, Linear kızak araba vs bile kullanmıyorlar =).
Dokum govde en iyisidir 3 gg 70 dokum den yaparbilirsen super sonuc elde edersin icerigindeki paslanmaz karisim sayasinde cok dayanikli ve kesinlikle esneme yapmaz kirilma da olmaz ancak her paeca icin ahsap model yaptirman lazim ki buda oldukca maliyetli olur ancak ahsap modellerden 10 taneye yakin makine yapabilirsin bide not eklelim buyuk cnc rin hepsinin govdesi dokumdur kizaklar kutu kizakdirBana uygun olan değil , METAL işleme yapılacaksa vibrasyon u jijitliği sağlayacak metaryal yelpazesi nedir.Forumlarda ve bazı burdaki başlıklarda yazılar var demir dökümdür ,çelik konstrüksiyondur iyide çelik ise çeliğinde bir sürü çeşidi var.
"önemli olan size uygun materyal nedir onu siz belirleyeceksiniz" demişsiniz.Belki hala sizi anlamakta zorlanmış olabilirim .
Yani bırakalım işlenebilme kolaylığını felanda sizin dediğiniz gibi ben de o şekilde size sorayım.
Metal işleme yapılacaksa maddi yönde sıkıntı yoksa ve parçaları işletebiliyorsak seçilecek metaryal ne olmalıdır, yelpaze çok mu geniş ?
Bunu bir demir çelik dökümcü ye felan mı sormam gerekiyor.
Ayrıca;
Bu arada çok önemli birşey daha yeni öğrendim , düzleme işlemi yapılmış parçalar gönyeli şekilde kaynak yapıldıktan sonra nasıl çarpılacak onu pek anlayamadım ,kaynak işleminden sonra ısıtılınca mı bozuluyor.
Kaynak işleminden sonra rayların olacağı yerlerin düzlemek için traşlanması olayını hiç anlayamadım.Gönyeyi siz nasıl alıyorsunuz? Gönyeli dengeli şekilde kaynak yapılamaz mı yada bunu mu demek istediniz? tam ayrıntılı sebebini anlatabilirseniz daha iyi bilgi edinmiş olucam.
@mashadow arkadaşımız sizin tasarımlarınızı ağarlık merkezinni dikkate aldığınız dengeli tasarımlar olduğunu bahsetti.kompleks,moment,yük stressleri hesaplamak için hangi program yada programları kullanıyorsunuz yada ustalığın vermiş olduğu tecrube ile mi kabataslak tasarım yapıyorsunuz?
Tabi dogrudur tekrar soyluyorum ben sadece bunu yazarken bilinçlenmek adına yazmaya calıstım , gerek kalmayabilir sizde bunun altını çizerek belirtmeniz güzel ama kendin yapacaksan aynı fiyata hatta belki daha ucuza dokum demir yaptırmak varken neden alalalade secim yapılsınki.Yani tabi insanlar en ucuz yontemlerle gitsin istediğini alsın hedeflediği olsun yada olmasın benim burda yapmaya calistiğim sadece bilgi vermek ( gerci basta bilgi almaktı) insanlara nekadar mantıklı gelir secimleri ne olur artık kendileri karar verirler.Sizlerin dediğinize gore soylemek istersem fiyat aynı yada daha makul olduktan sonra herhangibişey secmek yerine bilincli secim yapmak (en azından) ben dogru olanı yaptım diyebilmektir.Amacım insanların kafasını bulandırmak degil , baska dokme demir celik vs .. illaki oluyordur fakat bazı kişilerin kıstasları farklıdır ,tıpkı epoksi granitten govde yapmaya calişanlarda olduğu gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?