Bana uygun olan değil , METAL işleme yapılacaksa vibrasyon u jijitliği sağlayacak metaryal yelpazesi nedir.Forumlarda ve bazı burdaki başlıklarda yazılar var demir dökümdür ,çelik konstrüksiyondur iyide çelik ise çeliğinde bir sürü çeşidi var.
"önemli olan size uygun materyal nedir onu siz belirleyeceksiniz" demişsiniz.Belki hala sizi anlamakta zorlanmış olabilirim .
Yani bırakalım işlenebilme kolaylığını felanda sizin dediğiniz gibi ben de o şekilde size sorayım.
Metal işleme yapılacaksa maddi yönde sıkıntı yoksa ve parçaları işletebiliyorsak seçilecek metaryal ne olmalıdır, yelpaze çok mu geniş ?
Bunu bir demir çelik dökümcü ye felan mı sormam gerekiyor.
Ayrıca;
Bu arada çok önemli birşey daha yeni öğrendim , düzleme işlemi yapılmış parçalar gönyeli şekilde kaynak yapıldıktan sonra nasıl çarpılacak onu pek anlayamadım ,kaynak işleminden sonra ısıtılınca mı bozuluyor.
Kaynak işleminden sonra rayların olacağı yerlerin düzlemek için traşlanması olayını hiç anlayamadım.Gönyeyi siz nasıl alıyorsunuz? Gönyeli dengeli şekilde kaynak yapılamaz mı yada bunu mu demek istediniz? tam ayrıntılı sebebini anlatabilirseniz daha iyi bilgi edinmiş olucam.
@mashadow arkadaşımız sizin tasarımlarınızı ağarlık merkezinni dikkate aldığınız dengeli tasarımlar olduğunu bahsetti.kompleks,moment,yük stressleri hesaplamak için hangi program yada programları kullanıyorsunuz yada ustalığın vermiş olduğu tecrube ile mi kabataslak tasarım yapıyorsunuz?