cnc router için motor seçimi

Bu arada şunu söylüyeyim tam açıklayıcı olsun diye. hiwin ile yaptığımız maknada var thk ilede. thk yı daha çok tercih ediyoruz. bir süre sonra hiwindede boşluk oluyor. burda aslında sormak istediğim bu çin malları ne kadar süre sonra hassasiyetini kaybediyor.
 
Asenyurt kardes uygulama malzemen ne guzel duruyor
 
ben çin malı şahinden alınma sürücüleri kullanıyorum gayette başarılar hiç sorun yaşamadım.
sürücüleri almayıp çin malı araba ve rayları niye düşünüyorsun o zaman ??

bence şahinden şu şu malları kullanan var mı diye sorsan daha doğru olur.
çünkü ben şahinden 25 lik araba ve rayları kullanıyorum bu zamana kadar sorun yaşamadım istersen de yaptığım işlerden bir iki örnek göstereyim ??

taksit taksit yazıyorum kusura bakma. Hocam bu sürücülerin çiplerinde yanma durumu oluyor kalitesiz çip kullandıkları için. Sizinki 5yıl sorunsuzda çalışabilir birşey diyemeyeceğim. olmuşken biraz düzgün olsun dedim. sonuçta elektronik kısımı 50 kere değiştirmeye gerek yok şuan için. Değişirse sadece tasarım değişir. bununla beraber ara ve ray ve mil de değişeceği için ilk etapta çin malı düşünebilirim. Sonuçta benim aldığım malzemelerde çin malı. Çin malı kalite kalite. hepsi kötü demekte doğru değil.
 
Bunlari simulasyon sistemlerinde ve bazen ucak modernizasyon projelerinde kullaniyoruz

Hatta eski yaptigim mdf cncde 8mm celik gijon ve el yapimi delrin somunla pcb.. delikler 0.8mm dir
 

Ekli dosyalar

  • 1413539603450.jpg
    1413539603450.jpg
    103.3 KB · Görüntüleme: 46
ilk etap sonraki etap diye düşüneceğine bence tek bir kerede yapsan daha iyi olmaz mı ?
 
Kardeş sürücüler gelirken herhangi bir gümrük işlemi ile karşılaştın mı bu arada sürücüler gayet kaliteli duruyor bana sorarsan. İyi günlerde kullanın.
 
ilk etap sonraki etap diye düşüneceğine bence tek bir kerede yapsan daha iyi olmaz mı ?
hedefimde 2-3 makina yapmak yok aslında. Lakin makina olurda küçük gelirse büyütmem gerekecek. Bu nedenle bütün olasılıkları değerlendirmek istiyorum.

Bu arada elektronik sistemi hiç değiştirmeyecekmişim gibi seçmeye çalıştım. olurda değiştirmem gerekirse direk close loop bir sistem olacak. ya enkoderli step motor sistemi yada servo sistemine dönerim. Tabi bu ileriki aşamada olur.

Hedefim bi kerede bitirmek ama münkün olmayabilir. Çünkü kısıtlamalar çok fazla. Baştan bu kısıtlamaları belirtmiştim. Bu nedenle bütün olasılıkları değerlendirmek istiyorum. Sıradaki aşamada mekanik malzemeleri hangi firmadan alacağım. Ya çin malı alacağım yada bilindik bir marka olacak. Ara kalitedeki bir malı tercih etmek genelde maliyet açısında pek olumlu sonuçlanmıyor. En azından benim için böyle.Belki direk orta boymu bir makinada yapabilirim. O zamanda hiç değiştirmeyecekmiş gibi hiwin ile sistemi kurarım. Tabi bu kararımı malzemelerin fiyatıda etikleyecek. Sonuçta ucuz malzeme değiller. E parada kolay kazanılmıyor. o yüzden elimdeki bütçe ile en iyisini kurmak istiyorum. Arada hatada yapabilirim ama önemli olan en az hata ile bu işi bitirmek.

Kardeş sürücüler gelirken herhangi bir gümrük işlemi ile karşılaştın mı bu arada sürücüler gayet kaliteli duruyor bana sorarsan. İyi günlerde kullanın.

hocam tek bir sürücü sipariş ettim denemek için. Fiyat 65$ kargo bedava diye rahat davramdım. DHL ile geldi. Gönderici fiyatı düşük tutsa bile 2 tane sipariş etsem kesinlikle vergi öderim. Çünkü DHL gibi firmaların gümrük prosedürleri çok sıkı. Bu arada satıcı mala zam yapmış. $30 kargo parası istiyor artık :)
 
Bu gün şirkette biraz boşluk buldum ve hemen devreyi kurup denedim. Leadshine sürücülerini ayarlamak için kullanılan protuner isimli programla ufak bir test yaptım.

Sürücü seri port üzerinden bilgisayara bağlanıyor. İlk önce laptopta USB - Seri port dönüştürü kullanarak bağlanmayı denedim fakat win7 dönüştürücüyü tanımadı. Bende masaüstü bir bilgisayarda sürücüyü direk seri porta bağlayarak çalıştırdım.

Ayarları pek kurcalamadım açıkçası pek bilmiyorum. Sadece hizı maksimumu aldım diyebilirim test amaçlı. 10dk aralıksız çalıştı ve baya ısındı. Video yükledim linki aşağıda. Ayar penceresindende bi kaç sn görüntü var. Önereceğiniz ayar varsa söylerseniz sevinirim.

 
ptt ile getirirsen bir sıkıntı olmaz. vergisini öder alırsın. DHL ile getirmeni tavsiye etmem çok pahalıya patlar
 

Forum istatistikleri

Konular
129,007
Mesajlar
922,451
Kullanıcılar
451,218
Son üye
emrah asrav

Yeni konular

Geri
Üst