Başlangıç noktasına geliyor herhangi bir sapma yok.iş bittiğinde başlangıç noktasına tam gelip gelmediğini kontrol et
Solid cam de hazırlana g kodunda da 1.6mm küçük çıktı. 40mm çıkması gereken şekilde 38,4mm çıktı.sen önce solidcam de gcodeu çıkarıp bir dene.
yüklediğin resimlere bakılırsa makine bence esniyor..
Sizin sorun y ekseninin kaplin gevşemiş.. sıkın duzelir.Gökte ararken yerde buldum hesabı aynı konudan bende müzdaribim.
Geçenlerde benzer bir konu açmıştım sorunun adım kaçırma ve mach3 ayarları ile alakalı olduğunu sanarak ! Daha sonra buradan aldığım bilgilerle bölümleri eleyerek sorunun kontrol kartında veya aldığım g-code larda olduğunu farkettim.
Misal deneme amaçlı artcam üzerinde 40x40 bir kare çiziyorum Gcode (mm).*tap olarak post u alıyorum. İşlem başlıyor ilk pasoyu misal 41x41 alıyor, İkinci pasoda y+ yönünde 1 mm kayıyor 3. pasoya devam etsem yine 1 mm kayacak ancak z 3 mm girdiği için ucu kıracağı için işlemi kesiyorum. Birkaç farklı post ile denedim ama bulamadım !
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/router-i%C3%A7in-yard%C4%B1m-l%C3%BCtfen.113299/
Şu konuda bahsi geçen kontrol kartı. Benim kontrol kartıma uygun postu nasıl bulurum ?
Eğer yanlış fikirde gitmiyorsam Black Edition hocamın derdi ile aynı durumdayız ve bu olay post processor ile alakalı.
Üstadım cevabınız için teşekkür ederim, kaplinde hiç boşluk yok(Bahsettiğiniz kaplin üzerindeki alyan vidaların gevşekliği ise ) enerji verdiğimde motorlar kilitlenince de baktım mil de ve kaplinde hiç oynama yokSizin sorun y ekseninin kaplin gevşemiş.. sıkın duzelir.
makinenin eksenlerinin fotolarını atar mısın ?
Kalibrasyon nasil yapiyorsunuz tam anlayamadim. 40mm git dediginizde 38mm gidiyorsa acilan kutuya 38 yazmaniz gerekiyor. Mach3 sizin yerinize step per degerini hesaplar. Siz step per degerini elle degistirmeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?