Merhaba
Adım Adım kontrol edilmesi gerekiyor. Step motor adım atlıyor. Bunun maddeler halinde şunlar ve çözümleri şunlardır
1. x ve y eksen motorları söktüğünüzde x ve y eksenleri kasmadan rahat şekilde ilerliyor mu (elle ittirilerek kontrol) eger kasma varsa mekanigi stabil hale getirin. eger hareket rahat ise ikinci basamağı uygulayınız.
2. Proksimty sensörler (x, y, z limit sensörleri) var o sensörleri devre dışı bırakıp bire deneme yapınız. eger düzelirse sensör ve sensör kablolarını değiştirin eger düzelmedi ise üçüncü basamağa geçiniz.
3. Kontrol kutusunu içi incelenecek ve sinyal kablolarının parazitten etkilenmemesi için gerekli önlemler alınmış mı kontrol edilip düzenmesi ve toprak hattının kontrolunü yapınız. Güç kaynağını kontrol edip yeterli akımı ve voltajı sağlıyor mu kontrol edin. eger herşey uygun ise dördüncü maddeye geçiniz
4. motorların çektiği akımları kontrol ediniz eğer çekmesi gerekenden düşük bir akım çekiyorsa step motor sürücüsünde sıkıntı vardır başka bir step motor sürücüsü kullanıp deneyiniz. eğer düzelmedi ise madde 5 e geçiniz
5. en son bilgisayarı formatlayıp programı yeniden kurunuz. Eğer düzelmedi ise size kolay gelsin.
sonuçta orası teknik okul her branştan işin ehli personel var. bence çalışanlar ile halledilebilinecek bir sorun bence.