CNC-ROUTER tasarımı (metal işleme için)

Hımmm , solidworks ün hangi komutu ile birleştiriliyor ? loctite komutu mu capon komutu mu ? hangi menü altında ?

Lydra kardes o parcayi vida ile mi kaynakla mi birlestireceksin..

Zaten kaynak yaoman halin bi tekizlik ve islem uygulaman gerekir...bu yapilacak bir projemi yoksa sadece kagit uzerinde kalacak bir calisma mi

Zaten kaynak yaoman halin bi tekizlik ve islem uygulaman gerekir...bu yapilacak bir projemi yoksa sadece kagit uzerinde kalacak bir calisma mi

şuan paftları çıkarıyorum. ve 3 boyut şematiklerini alıyorum. önümüzdeki haftadan sonra kısmetse izmir 4. sanayiye gidip divizörlü fason imalat yer ile anlaşıp projeyi kendilerine aktaracağım. alacağım fiyatlar doğrultusunda işime en uygun yerden devam etmeyi düşünüyorum. 4 eksende çalışabilecek 15mm aluminyum işleyecek üst ve cumbalarını istenilen ebatta işleyecek bir fason imalatçısı bulmam gerekiyor. birde piyasadaki aluminyum levhalar 15.25mm geliyor bunların kalibre edilmesi gerekiyor haliyle. biraz yüklü bir bütçe ayırdım bu iş için. parçaları almaya başlayınca zaten çorap söküğü gibi geliyor. KAZIM hocam 2008'de bana çok yardımcı olmuştu. ilk makinem nekadar bir felaket olsada yinede beraber hayat vermiştik. bu seferde öyle olacağını umut ediyorum.

Malzemelerle birlikte yeni bir konudanda devam edeceğim.

Saçma salak bir tasarım olmuş.
Sağlam yapmaya çalıştığın köprü şu 4 cıvata kadar sağlam :

O cıvataların somunları da muhtemelen alüminyum kanaldaki gariban tiplerdir.
Bir iki esnetsem Ispartalı dansöz gibi oynamaya başlar.

Tasarımlarınızı kolay ve güvenilir şekilde imal edilebilecek tipte yapmaya çalışın.
Sağı solu destekli garip ama Lcd ekranda yakışıklı görünen cad tasarımları yerine kolay imal edilip işlenebilecek bir şeyler tasarlayın.
Civatalara fazla güvenmeyin.
Ya da uygun olanı uygun sayıda ve uygun yerlerde kullanın.
Ya da profil - kafes - kaynak gibi kaba ama sağlam ve uzun ömürlü tasarımlar deneyin.
Youtube iyi bir bilgi kaynağı sabırla izleyin tasarımlar arasından beğendiğiniz yerleri seçin.
Mdf bile olabilirken evet resimdeki de çalışır ama işte yanlış yerine yanlış imkan harcama.

2008 deki, projeyi hatırlamıyorum , ihtiyarlıktan olsa gerek , Kıbrıs gibi bir ilinti kalmış bir köşede ama yanılıyorum sanki.

Kazım hocam, ekteki fotoğrafta bir yanlış anlaşılma var. 4 adet slotta çalışan vida-somunla tutturulmuyor. aşağıda göreceğiniz üzere ön görünüş plan yan görünüş mevcut. hata bende, tek görüntü ile birşeyler anlatmaya çalışmışım.

evet kıbrıs doğru tahmin etmişsiniz. 2008'de kıbrıstayken konuşmuştuk bu konuyu.

Selamlar....
Kazim abi bombayi patlasmis..oncelikle sen bu tasarima inandiysan sorun yok ama bazen inanmak yetmiyor makinalarin poposu ise basladiginda ortaya cikiyor...sorunlarla karsilasildiginda ve sorunun tasarimdan kaynakli olmasi halinde....yanlis tasarim oldugunu kabullenmesi insana cok daha zor gelemekte ve insan kabullenmemekte..senin bunum hamgi anlamda onemsedigii bilemem ama cizimlere birde alici gozuyle bak derim... kolay gelsin

şuan için kazım hocamızında dediği üzere daha basit bir tasarım üzerinde çalışıyorum. paylaşmak ve tecrübeleriniz doğrultusunda yol almak için soru soruyorum zaten. son hali için tekrar görüş ve önerilerinize ihtiyaç duyacağım aşikar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…