Mekanik parçalar esnek malzemeden mi seçildi?Cnc yaparken bence tahta sunta kullanılmaz.Sigma profilde en az çapı 60*60 olmalı.Şunu unutmamak lazım ki cnc paso alırken zorlanır.İnce ve zayıf malzeme yamulur veya ölçüyü tutturamaz.sorun tezgahta çöküntü var , 1 kaç milim . 3200 2100 planlamıştım 2800 olarak kullanabiliyorum . li,mit switcleri takamadım , arıza cıksa kimden yardım alabileceğim belli değil . tezgah a çivi ile tutturuyoruz iş parçasını vakum yapmam lazım :=) mach3 ekranında çizim 4 e bölünmüş ekranda sol üst köşede görünüyor ws ws yani süreç devam ediyor .
hocam kusura bakma ama söylediklerine katılmıyorumnasreddin hoca eşekten düşmüşdemişler tabip getirelim yok demiş hocam bana eşekten düşmüş bulun halimden o anlar . şimdik kardeşim ben yaptım ne mühendisim ne mekatronikçi 2800 * 2100 net işleme alanı . malzemelerimi şahin rulmandan aldım cok yardımcı oldular. netice ; makina her türlü çalışıyor ama zeki bir mobilya ustasını memnun edecek işler çıkaramıyor. ya bir taşma var ya titreşim sebebiyle küçücük tırtıklar. carve işlemlerinde mesela v bit uç kullandınız diyelim tezgahtaki en ufak bir dengesizlik iş te desen bozulmalarına sebep oluyor. ws ws ws en kötüsüde hatanın mekaniktenmi , elektroniktenmi yoksa çizimdenmi olduğu konusunda asla emin olamıyorsunuz sürekli bir güvensizlik ortamında çalışıyorsunuz. acizane tavsiyem ali expresten al 1 adet bütçen kadar makina keyfine bak . makinanın tam düzene oturması safhasında cok işler kaçırdım .admızda acemiye çıktı. piyasaya iş yapmayı düşünüyorsanız mutlaka prof 1 makina gerekli. müşteri kitleniz sabit ve garanti ise borçlan al 1 prof makina .Allah cc utandırmasın muvaffakiyetler dilerim
makinada çöküntü var diyorsun nasıl çöker.100 mm demir profille yaptım diyorsun acaba kullandığın profiller mi yamuktu veya defoluydu!birde kızaklarını kontrol et komprotörle teraziye al tezgahını!100*100mm demir profil ana şasi . dolgular 50 * 100 . üzerinde 18mm mdf bunu tarama yaptım üzerinde de 8 mm mdf var.
veyapacak oldugum makineler cnc ve lazer bnları almak cok para ikisi en az 40 bn ve bnm yeni düğün ettiğimden brak parayı borcum var)
Şimdi ilk nereden başlamalıyım usta tavsiyeleri istiyorm kndm tam başlayacagm pat başka birşey çıkıyor
... vakum sistemi maliyet i yük...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?