CNC torna projesi

Ya işde böyle oluyo açıklayınca..

Ne sırrı.. Ne ticarisi.. Biz ezelden ameleydik..beton dökmek bizim ata sporumuz..

Bir kaç yazı öncesi ne beton vardı ne de elyaf... [emoji14][emoji14][emoji6][emoji6] amman sik ka yı unutmayın beton çatlar[emoji16][emoji16]
 
Beton fakir fukara işi tam bizlik yani...[emoji1][emoji1][emoji12]
 
Suat bey...
Güzel bir kalıp.. İyibir iç donatı ...kalite malzemee ile beton bir gözvde güzel sonuçlar alabilinir..
Benim nacizane tavsiyem çelik dış gövde içine beton uygulaması..
 
"Çelik dış gövde"den kasıt kutu/dikdörtgen profil mi? Öyleyse profilin içine beton dökmenin hiç bir avantajı yok ki. Profilin iç yüzeyi betonun tutunamayacağı kadar düz çünkü. Makine çalışırken yarattığı titreşim betonun profilden ayrılmasına neden olacak.
 
Şimdi geldin benim kıvama zaten makinalara uyguladığımız en başlardada basarızı olup işi başarılı hale geldiğinde ise ticarete döktüğümüzde seyde tam bu..
Tuttuyo sik ka kayı unutma dememin sebebi bu..
 
Yahu Sika dediğin malzemeyi bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey var. Beton yapışkan bir malzeme değil. Yüzeyi düz olan hiç bir malzemeye tutunamaz. Sika dediğin ürün betonu yapışkan hale mi getiriyor?

Yapışkan olsa bile yüksek frekansa dayanamaz ve bir yerde çeliği bırakır. Senin haberin olmaz çünkü profilin içini göremiyorsun. Ancak artan titreşimle birlikte çıkan sesten anlayabilirsin.

Beton yerine epoksi bile kullansan sonuç aynı olacak. Bir çelik boruyu epoksi ile doldur. Sertleşince boruyu al bir yere sık aralıklarla vur. Epoksi eninde sonunda boruya daha fazla tutunamayıp çubuk gibi dışarı çıkacak.

Eğer bunun tersi olsa, yani senin dediğin gibi, giderim 4-5mm et kalınlığı olan sıradan bir profil alıp içini doldururum. Çok kolay yani. Niye istemeyeyim? Olmaz ama.

Bu şekilde yaptığın makinenin bir iki fotoğrafını paylaşır mısın? Ticari kaygı yoksa eğer.
 
Bildiğin hersey doğru...Yapımın resmi yok testinin resmi var
 
profil içine beton dökerek rijitlik sağlamak isteniyorsa bunu cakıl+ kum+ çimento karışımından yapmanız( beton dan kasıt çakıl ve kum karışımıdır) gerekir. sadece 03 kum dediğimiz kaba sıva kumuna çimento katarak yaparsanız titreşimden zamanla dağılacaktır karışım.çakıl katarsanız ve çimentoyu yaglı karışım dediğimiz bolca yaptıgınızda bi sorun cıkmayacaktır.betonu saran profil çerçeve titreşimleri daha sönük bir halde aktarma yerlerinden atacaktır.
 
Betonarmede beton ve çeliğin birbirine iyi tutunması (aderans) ve birlikte çalışması gerekir. Eskiden düz inşaat demiri kullanılırdı. Nervürlü (burgulu) demir kullanımı ile daha yüksek mukavemetin yanında nervür (çıkıntı, burgu) sayesinde zorlanma halinde bile demir betondan sıyrılmadan beraber çalışır hale geldi.

Özel bir katkı var mı bilmiyorum ama yukarıdakine benzer şekilde profilin betonu tutması sağlanabilir. Profilin iç yüzeyine kaynatılacak demir parçaları ile sağlanabilir. Dar enkesitli ve uzun profil için uygun değil. İki L profilden (köşebent) veya lamadan kaynakla kutu kesit oluşturulabilir. Öncesinde iç yüzeyine demir parçaları, düz veya zigzag bükülmüş inşaat demiri kaynatılabilir, inşaat demiri ince bile olsa iş görecektir zaten ilave demirin betonun kutu içerisine tam yayılmasını engellemeyecek kadar az olması gerekir. İç yüzey çentiklerle betonu daha iyi tutar hale de getirilebilir ama profilin et kalınlığı azalmış olur.

Not: Kabuk bağlamayacak kadar paslanmış inşaat demiri, pürüzlü yüzeyi nedeni ile betona daha iyi tutunur. Kabuk bağlamışsa temizlenmesi gerekir, tutunmayı zayıflatır.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…