Codesys PLC ile Codesys olmayan PLC ile Data Exchange

shox

Katılımcı Üye
Merhabalar. Codesys tabanlı plc ile Codesys tabanlı olmayan bir plc arasında ETHERNET üzerinden data exchange nasıl yapılır?
Bir örnek paylaşırsanız memnun olurum.
Teşekkürler.

Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhaba,
Bu durum kullandığınız veya kullanacağınız Codesys tabanlı PLC ile karşı tarafta mevcut olan codesys tabanlı olmayan PLC'nin hangi iletişim protokollerini desteklediği ile ilgili bir durumdur.

Örneğin;
Her iki tarafta da ethernet portu mevcut ise aşağıdaki protokollerden hangisini destekliyorsa onun üzerinden karşılıklı data transfer yapabilirsiniz.
-- Modbus-TCP
-- Ethernet/IP
-- Profinet-IO
-- EtherCAT

Eğer seri portlar üzerinden iletişim kuracaksanız da her iki tarafta da bilinen bir protokol üzerinden haberleşilebilir.
-- Modbus RS485 rtu veya ascii
-- Canopen master veya slave

İyi çalışmalar.

Her iki tarafında desteklemesi durumunda OPC UA gibi bir protokol kullanılabilir.

Öncelikle cevap için teşekkürler sanırım tam olarak anlatamadım.
Ben iki tarafı hangi protokol türüyle haberleştirebileceğimi sormak istememiştim zaten sorumda ETHERNET olduğunu belirtmiştim. Sanırım gözden kaçtı :)
Bu haberleşmeyi codesys ile hangi menü veya bloklarla yapabileceğimi öğrenmek istiyordum bu haberleşmeyi kurabileceğim bir örneğe ihtiyacım vardı fakat artık ihtiyacım kalmadı, veri transferini başarıyla gerçekleştirdim.

Forum istatistikleri

Konular
129,672
Kullanıcılar
452,371
Son üye
cihan topaç

Yeni konular

Geri