Comport dan veri okumak

seroman

Üye
Katılım
26 Haz 2008
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
36
Arkadaşlar herkese selamlar. Daha önce hiç wincc de comport dan gelen veriyi okumayı deneyen varmı?MSComm ocx winncc ye inport ettiğimde bir lisans hatasıyla karşılaşıyorum. daha sonra biraz araştırma ile NETCommOCX diye bir comport kontrolü yapan ocx buldum.Ve 2 bilgisiyarı birbirine rs232 ile haberleştirmeyi denedim.Bir bilgisayarda scadayı çalıştırdım diğer bilgisayarda hyper terminal i. Scada kurulu bilgisayarımdan rs232 üzerinden data gönderdim ve diğer bilgisayarda hyper terminal ile bu veriyi okudum. ancak hyper terminal ile gönderdiğim datayı scada da okuyamadım bir türlü.
ilgilenenler için şimdiden çok teşekkürler...
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
dostum bu nesneyi ve kullandığın kodları yayınlayabilirsen yardımcı olmaya çalışırım.
 
Hocam ilk olarak MSComm32.ocx i kullanmaya çalıştım. nesneyi Wincc ye yüklemeye çalıştığımda "License information not found. You do not possess a valid for the design mode.(MSComm)"
uyarısı ile karşıkarşıya kalıyoru. bende vbs ile mscomm nesnesini oluşturmayı denediğimde CreateObject("MSCommLib.MSComm") den sonraki kodlar işlenmiyor.Bende internetten NETCommOCX adında comport kontrolü yapan nesne buldum. daha sonra ilk önce vbs ile bunu kullanmayı denedim. kodlarım aynen şöyledir hocam.

Dim objCom
Set objCom = CreateObject("NETCommOCX.NETComm")
objCom.ComPort = 1
objCom.Settings = "115200,N,8,1"
objCom.InputLen = 10
objCom.PortOpen = True
item.Text = objCom.InputData
objCom.PortOpen = False

Kodlarım bu şekilde aynı kodlarda output komutunu kullanarak data gönderdiğim zaman HyperTerminal çalışan bilgisayarda bunu okuyabiliyorum.
Ayrıca Hocam bir gelişme varki. NETCommOCX nesnesini Grafik dizayn ekranına ekledim. ve properties inden "PORTOPEN" ı "YES" yaptım ve aynı şekilde properties inden "INPUTDATA" ya verilerin geldiğini gördüm. Hemen bunları kodlarla RUNTIME da ekrana yansıtmayı denedim ama yine olmadı hocam...
 
[HKEY_CLASSES_ROOT\Licenses\4250E830-6AC2-11cf-8ADB-00AA00C00905]@ = "kjljvjjjoquqmjjjvpqqkqmqykypoqjquoun"
bu anahtarı registry'e kaydedip mscomm.ocx i dener misin? daha önceleri belirttiğin lisans problemini ortadan kaldırıyordu.

netcomocx ile müsait olduğumda deneme yapıp haber vereceğim.
 
hocam regedit i yedi. artık nesneyi grafik dizaynıma dahil edebiliyorum. hemen kodlamaya girip sonucu bildiricem hocam.
 
Dim objCom
Set objcom = CreateObject("MSCommLib.MSComm")
objcom.CommPort=1
objcom.Settings = "115200,N,8,1"
objcom.PortOpen = True
i=0
Do Until i=500
i=i+1
If objcom.Input<>"" Then
item.Text = item.Text & " " & objcom.Input
End If
Loop
objCom.PortOpen= False
Set objcom = Nothing

hocam kodlarım aynen bu şekilde şuan. sayfamda birtane StaticText im var ona eklemeyi deniyorum ama olmuyor çok enteresan ya.
 
donanım yöneticisindeki com portunun hız ayarlarını kontrol ettin mi? 115200 bps ye uyması lazım oranında. ya da hızı düşürmeyi dener misin? veri kaybı yaşanıyor olabilir.

kodu ben de deneyeceğim şimdi.
 
artı olarak bu kodu hangi event'e atıyorsun ?
 
bu kodu static text imin font-text ine(propertiesine) atıyorum hocam. sen ne yaptın çalıştırabildinmi?
söylediğin yöntemleride uyguladım olmadı. acaba kodumu yanlış yere yazıyorum?yanlız yine runtime almadan MSComm nesnesinin propertiesinden gelen datayı görebiliyorum.
 
Arkadaşlar herkese selamlar. Daha önce hiç wincc de comport dan gelen veriyi okumayı deneyen varmı?MSComm ocx winncc ye inport ettiğimde bir lisans hatasıyla karşılaşıyorum. daha sonra biraz araştırma ile NETCommOCX diye bir comport kontrolü yapan ocx buldum.Ve 2 bilgisiyarı birbirine rs232 ile haberleştirmeyi denedim.Bir bilgisayarda scadayı çalıştırdım diğer bilgisayarda hyper terminal i. scada kurulu bilgisayarımdan rs232 üzerinden data gönderdim ve diğer bilgisayarda hyper terminal ile bu veriyi okudum. ancak hyper terminal ile gönderdiğim datayı scada da okuyamadım bir türlü.
ilgilenenler için şimdiden çok teşekkürler...



Ben de RS verilerini WinCC'de göstermek istiyorum, bu NETCommOCX ile üstte yaptığınız kodlamayla ilgili daha fazla bilgi verebilirmisiniz? Ya da bunları okuyup öğrenebileceğim bir link paylaşabilirseniz çok makbule geçer, kolay gelsin arkadaşlar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,826
Mesajlar
920,799
Kullanıcılar
450,915
Son üye
snapthreads

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst