confickerbelasi
Profesyonel Üye
tv karşısında olan hiç bir şeye inanmam ama 2 doz aşımı oldum. birincisinde bir şey anlamadım ama ikincisini olduktan üç gün sonra kolum niye ağrıyor diye kendime sordum (aşı olduğumu unutmuştum). şaka bir yana insan neye inanacağını bilmiyor ama serum fizyolojik çaksalar bile aşı aşıdır.sağlık bakanı aşı olduktan sonra
Evet, PCR testi konusunda söylediğiniz öneri çok mantıklıdır, sn. huh; ama kendi görüşüme göre PCR testini belirli periyotlarda sadece aşısızlardan istemelerinin bir nedeni; onları aşı yaptırmaya karşı özendirmek, aşısız kalmaktan caydırmak veya aşılanmaya doğru, onları bu testleri aşılılardan düzenli istenmediği için (merakla ve gönüllü yaptıran aşılılardan ayrı olarak) bu yöne doğru yönlendirmek amaçlıdır. Yoksa aşı olanların da istisnai bir kısmında vücut yapılarına bağlı olarak belirli zamandan sonra olması beklenen covid-19 antikoru hiç oluşmayabiliyor, PCR testini aşı olanların da yaptırmış olması bu açıdan bakılınca büyük önem kazanıyor, sizin de belirttiğiniz gibi.Bağışıklığı güçlü bir kişi aşı olmadığında hafif semptomlarla hastalığı atlatabiliyor.
Bu kişi aşı olduktan sonra covid bulaştığında, aşının etkisi ile hiç semptom göstermeyebiliyor.
Çünkü aşılı.
Ama gelgelelim bu kişiye covid bulaşmış durumda ve haberi yok, haberi olmadığı gibi toplum içinde dolaşarak aynı zamanda bulaştırıcı-taşıyıcı durumda.
Bu durumda aşı olmayanlarla birlikte aşılı olanların da düzenli PCR testi vermesi gerekmiyor mu?
Aşı olduktan sonra "nasılsa işi sağlama aldık" diye düşünerek maskesiz gezenler, toplum içinde sigara içerek etrafa üfürenler de işin cabası.
Bu salgın sağlığın ne kadar önemli olduğunu ve aşı üretmenin tesisler zarar etse bile normal zamanlar da sürekli olarak elimizin altında olmasının ne kadar önelmli olduğunu anlattı benceAma dünyada covid-19 salgını bittikten hemen sonra başka salgınların da çıkabilmesi her zaman muhtemeldir, dünya bu zor imtihandan çok şeyi tecrübe edip öğrenerek ilerideki olası salgınlara bu ön tecrübelerle iyi hazırlanmalıdır, küresel ısınma, kuraklık, akabinde kolayca gelen orman yangınları, sel, vb. afetlerle buzulların erimesi, okyanusların yükselmesi, vb. olumsuzluklar insanları başka tehlikelerle, hastalıklarla hiçbir zaman doğrudan veya dolaylı olarak karşı karşıya bırakmasın inşAllah diyelim. Kolay gelsin.
devletler aşı yaptırmasın bunu kim yaptı araştırsın bu arada ölenler ölsün öyle mi?Hadi suçluyu buldular ne olacak?Bu illet ortadan kalkacak mı?İnsanlar bir yıldan fazladır aşılanıyor ve bu hastalık Brezilya ya gidince varyant bir çeşit İngiltere gidince başka bir varyant Hindistan a gidince başka bir varyant oluyor ve her yeni varyant eskisinden daha tehlikeli!Aşıyı yaptırmaya gösterilen emeğin yüzde biri, bu illeti kimler dünyanın başına musallat ettiler diye gösterilseydi çoktan sorumluları bulunmuştu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?