Covid-19. haberler, bilgiler...

Evet, aşı karşıtı olmak doğru değil.
Kimse aşı olmamaya zorlanamaz.
Ama olmayada zorlanamaz.

Kişiler özgür iradesi ile aşılarını olurlar ya da olmazlar.

AMA; aşı olmak istemeyenler için, bu ve benzeri forumlar, haber bültenleri ve medyada gösterilen "tu- kaka" tavrı için ne düşünüyorsunuz?

Aşı olanlar, olmayanlara medya dahil her ortamda mobbing, aşağılama, kınama vb söz ve davranışlarda bulunduğunda kişilerde elbetteki kendini savunacak, savunma ihtiyacı duyacak.

Bu savunmayı yapınca da aşı karşıtı yaftasını yapıştıracaklar.

ADİL bir davranış mı sizce?

Yoksa bu davranış tarzı; "Yedim bir halt, Eğer ölürsem senide yanımda götürürüm" psikolojisimi?

...

Aşı olmayan seyahat edemez, tiyatro maç sinemaya gidemez, işe giremez, kimse aşıya zorlanamaz, Biz özgür bir ülkeyiz. Demokrasi var....
 
Mantıklı açıklaması aşı virüs için değil. Orası göstermelik.
Asıl amaç insanların DNA sını değiştirmek.
Otoriteye sadık uysal mutlu köleler.
Ustam o kadarını iddia edemem ama görünen o ki tüm dünya otoriteleri sanki bu hastalığın kâr ortağı gibi davranıyorlar! Sanki virüs gökten yağmış gibi! Tesellim ve aklıma gelen olasılık, muhtemelen bildikleri bir şey var ve açıklayamıyorlar?
 
2s aşı olacaksınız diyecek devlet Biontech ve Turkovak olabilirsiniz en etkili olanlar onlar Kimyong aşı olmayanı hapse atacak gibi...
 
Tepkiler: huh
açıklanmayan o kadar çok şey var ki, kimini öldürüyor, kimini süründürüyor. kimini de dokunmuyor. ülke devletlerini başkanları yada hükümetleri yönetmiyor ki; ortak üst akıla bağlı derin devletleri yönetiyor. ve ABC ülkesinde provakotörler var bir kısım aşı taraftarına gaz veriyor, bir kısmıda aşı karşıtlarına gaz veriyor. sonuç ne olursa olsun onlar kazanacak. ölenlerde sivil zaiyat, nüfusun azalması kim kazanırsa kazansın işine gelecek. örnek kromozon zincirinde A geni olan 1. sınıf B geni olan 2. sınıf C geni olan 3. sınıf vatandaş diye gidecek insanlar sınıflara kastlara ayrılacak yani geleceği şekillendiriyorlar.
Mantıklı açıklaması aşı virüs için değil. Orası göstermelik.
Asıl amaç insanların DNA sını değiştirmek.
Otoriteye sadık uysal mutlu köleler.
merak etmeyiniz insanlar o kadar hızlı evrimleşmiyor
 
Şöyle bir durum da var; geçen sene malum İngiltere Başbakanı sürü bağışıklığı dedi ve yüzde altmış bulaşırsa tehlikesi kalmaz dedi. Aşı öncesi tedbirlere uymak istemedi. Sonrasında vakalar artınca mecburen tedbirleri uyguladılar. O yüzde altmış sonrasında yüzde yetmişe, bizim bakan tarafından da toplum bağışıklığı için yüzde 85'e çıkartıldı. Kaç çeşit bilim var bilmiyorum. Zaten yapılan istastiklerde insanların yüzde ellisi hiç belirti vermiyor, kalanın yüzde otuzu az belirti veriyor, geri kalanın da yine bir kısmı, yüzde 3-5'i ağır seyrediyor. Tabi sabit bir istatistik de yok. Hatta istatistik tutacak zaman bile bulamadan başka varyant çıkıyor. Doğru yanlış ilan edilenler, bildiklerim bunlar. Bilmediklerim deryalara sığmaz muhtemelen. Doğrusu ben de tedirginim. Tek tesellim evde herkesin pozitif çıkması, az çok belirti vermesine rağmen (icat edenin tabiriyle pcr testi ile teşhis konamaz) ben negatif çıktım. Zamanı tutmamış da olabilir. Eşim, oğlum, alt kattaki 90 yaşındaki halam, kardeşim, eşi ve iki oğlu pozitif ve kardeşim epeyce sarsıldı ama hepsi evde karantinada geçirdiler, atlattılar. Çok şükür hastanelik durum olmadı. 90 yaşındaki halam dahil. Onu da biraz göğüs ağıları şeklinde sarstı. Maske taksam da bu kadar vaka içinde, her ne kadar negatif çıksam da ben de geçirmiş olabilirim diye düşünüyorum. Yani beni pek tutmuyor mantığıyla bunu teselli olarak görüyorum. Fakat gerçekten bulaşmamışsa o zaman da hangi yüzdelik dilime girdiğim belli olmadığına göre risk taşıyor da olabilirim. Yani anlayacağınız aşağısı sakal yukarısı bıyık misali. Yerli aşı çıkana kadar biraz daha düşünme payım olur diye düşünüyorum.
 
benim abim yengem doktor benden 5-6 yaş büyükler hepsi oldu 98 yaşında babaları kızları damadı yeğeni neler çekmişler neler hepsi hastanelik olmuş, hiçbiri içki sigara içmez hijyen zaten zirvede düşünün. burada arkadaşımın abisi imam içki yok sigara yok 1 haftada gitti. mahalle arkadaşım otel işletmecisi içki sigara var o da gitti. kanserli bir kız arkadaşım hastanede 1 hafta yattı çıktı. çektiklerini anlattı. ben günde 2 paket sigara içer 50lik rakı içen adam maske bile takmazdım yanımdan geçmedi. yani öldürmeyen öldürmüyor.
 
Bu beyan yazı doğru ise diyelim . ( açık kapı bırakalım ) .
Bu yazı türünü konuşursak bu ikna yöntemidir .

Örnek : varsayım benzetme .
Çocuğunuzun istediğini aldırmak istiyor başa çıkmayınca ( aşı olmamak ) ya bunu alacaksın ,
( yasaklar ) ya bunu alacaksın ( test ) kararını ver .

Kontrol çocuğun karar vermesini enğelmek . Kontrol bende .

+ en büyük koz korku .

Diğer : aşı için sorgulama varsayımı .

Tüm hayatındaki cansız için .
Tüm satın ürünleri sorğulanmadan almıyoruz ( istediğim olsun renk şekil vs gibi )
garantisini arıyoruz ( kaç yıl ) ?
Tam garantinin ne içerdiğini sorğulama yok . ( garanti sonrası başınıza gelen kısmi garanti kapsamında veya benzeri durumlar )

Komşu kullanmış bende aynısından alayım diyoruz .

Canında da sorgulama yok , tercihini komşunun ellerine mi ? bırakmak .
Canını sorğulayanda dr gittim ameliyat dedi , diğer bir dr ne diyecek ?

Sorğuma yok . Kuyuya atla deseler sizce cevap ne olurdu ?

Cevabınızı yazmanız . : atlarım , ne ? neden ? niçin ? vs gibi
Anket mi yapsak ?

Bu yazımın konusu sorgulama oldu bir sonraki konumuz korku . ( kendimi bir an yazar sandım )

MANTIKLI DÜŞÜNELİM SADECE .

Sağlıcakla kalın .
 
Son düzenleme:
2s aşı olucaksın diyorlar bak koca bakanlar bile aşı oldu aşı olmazsan kovarım der patronlar...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…