Covid-19. haberler, bilgiler...

İnsanlik kandiriliyor Burada
Prof.Dr. Serhat Fındık hoca "PCR testi yapılmasa hastalık yok" diyor da, ağır seyredenleri inkar etmiyor herhalde. Yavuz Dizdar hocanın pandeminin başında dediği gibi "bu sene grip biraz ağır geçecek" sözü ile uyuşuyor. Dünyadaki yıllık 450 bin vefat bir kaç kat artmış durumda. :(
 
Korona virüs kan yoluyla, örneğin bir damardan sivrisineğin ısırmasıyla bu mikrobun girmesiyle bulaşmıyor, damar yoluyla, kan yoluyla örneğin AİDS, hepatit B (Sarılık) vb. bulaşıyor, tıbben açıklanmıştı bu. Bir de bu yoldan bulaşsaydı işimiz iyice de zordu. Sadece kan yoluyla bulaşsa dünyada bu kadar da bulaşıcı, öldürücü olamazdı, olumlu yönden bakılırsa. Solunum yoluyla ağızdan, burundan bulaşıyor, el temasıyla elde eser miktarda ölmemiş veya az sayıda virüs, eller dezenfekte edilmeden buruna götürülürse sayıca az veya biraz fazla virüslerle akciğerlere gidip oraya yapışarak iyice çoğalıncaya kadar bir süre (kuluçka süresi) yaşayabilir. Ellerin dolaylı yoldan dezenfekte edilmediğinde oluşan riski, bu virüsü dolaylı yoldan taşıma riski her zaman vardır. 3. dozu olduğumu önceden söylemiştim, 2 temmuzda benim aşılarım bitmişti, bugün annemin 3 doz aşıları nihayet bitti. 3. dozları biontec olarak yaptık ki biraz daha etkili olsun diye. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Varda bu videolarda anlatılanarin karşı cevap videoları yokmudur.

Televizyon kanallarında karşılıklı konuşsalar .
 
deli saçması komplo teorileri chip takıcaklarmış chipler olsaydı kansere şifa olurdu...
 
Varda bu videolarda anlatılanarin karşı cevap videoları yokmudur.

Televizyon kanallarında karşılıklı konuşsalar .
İşte o iş olmaz! Kim yalan yanlış söylüyor kim doğru söylüyor ortaya çıkar. Zaten hukukta bir yöntem var. Siz olayın neresinden tutacaksanız hep oradan yüklenirsiniz. Ben hukuğu, "kanunlar arasından kıvrılma sanatı" olarak tarif ederim.

Aslında tartışılsa iyi olur da, tartışılmadan açık olan kafalardaki sorulara bile cevap verilmiyor. Aşı olanların ifadelerinde, otorite ve bir kısım bilim insanları "hastalığın hafif geçmesini sağlıyor ama bulaşmayı da virüsü taşımayı da önlemiyor" diyorlar. Aşı olanlar da taşıyor ve bulaştırıyorsa, o zaman neden sadece aşı olmayanlara PCR testi dayatılıyor? Önceki sorum, neden her sene, corona ailesinden olan grip virüsü/inflüenza için dört sene önceki virüse göre bir aşı üretilebiliyor da, her sene aynı aşı yapılmıyor? Çünkü virüs her an kendisini değiştiriyor. Ama covid-19 (SARS CoV2) öyle değil, iki, üç ya da 4 doz aşı ile her tür varyant ve mutasyonuna etkili öyle mi?!
Hani toplumun kahir ekseriyeti bu virüs bulaşsa bile hiç belirti/semptom vermiyordu? Aşıda amaç antikor üretmekse, aşı öncesi kimin antikor seviyesi ölçüldü? Ya da sonrasında antikor üretimi olmuş mu, olmuşsa ne kadar olmuş bilgi var mı? Üstelik bu virüsün,

https://www.aa.com.tr/tr/koronavirus/kovid-19u-agir-gecirenlerin-genetik-sifresi-cozuldu/1991769

Dünya genelinde 50 genetik merkezi araştırmacılarından kurulan "Covid İnsan Genetiği Konsorsiyumu"nun ağır hastalar üzerinde yaptığı araştırma, kronik rahatsızlığı olmamasına rağmen yoğun bakımda tedavi görenlerin genetik yapısının, virüse karşı savaşan "tip I interferon" isimli protein grubunu üretemediğini ortaya çıkardı.
....

Tip I interferon proteini ile ilişkisi tespit edilmişken herkesi buna zorlanmasının altında iyi niyet aramak biraz saflık olur!

deli saçması komplo teorileri chip takıcaklarmış chipler olsaydı kansere şifa olurdu...
Çip takıp herkesi kontrol edeceğiz diyen yok ki! Sadece hayatı kolaylaştıracaklarını söylüyorlar. Banka kartı, ev, araba anahtarı, kimlik, ehliyet, cüzdan vesair taşımana gerek yok diye çıkan bir teknoloji. NeuraLink
sükut ikrardandır.

Muhtemelen birilerine, "muhatap olmayın, diyaloğa girmeyin, açık etmeyin, yoksa sizin kirlilerinizi ortaya dökeriz" demişlerdir. Yoksa tartışma ortamı oluşur ve sihir bozulur. Yok, samimi iseler her karşıt düşünceye yazılı da olsa bilimsel tespit ile karşı görüşleri yalanlarlardı. Şimdiye kadar böyle bir çaba görmedim. Sadece topluca karşı söylemlere itibar etmeyin diye söylüyorlar.
 
Son düzenleme:
Absürt fikirleri bir yana bırakırsak, Biontech'in kimler tarafından fonlandığına da bakmak lazım. Burada pfizer başta doğru tespit yapmış olabilir. Videolarda da tekrarlandığı gibi pcr testi bırakılsın salgın biter. Üstelik öyle bir test ki, icat eden bununla teşhis konulamaz diyor. Çünkü bu test tek bir molekülü bile çoğaltarak yüzde 50-60 oranında arananın olduğunu gôsterir. Pozitif olduğu halde negatif çıkanlarla aşı yaptıranlar virüsü yaymaya devam edecek. Üstelik testi de virüsün kuluçka dönemi sonrasına denk gelecek zamanda yapmak gerekiyor. Diğer yandan da en azından 200 üzerinde virüs yükü ile temas olabilecek ki hastalık yapabilsin deniyor. Anlıyacağımız kendi içinde bir sürü çelişki içeriyor.
Allah verdiği aklımızı kullanmayı nasip etsin, yôneticilere de feraset versin!
 

Forum istatistikleri

Konular
128,837
Mesajlar
920,862
Kullanıcılar
450,929
Son üye
tuanayildiz

Yeni konular

Geri
Üst