Değerli arkadaşlar, bu konuda övünmek gibi olmasın ama, ben şimdiye kadar (en son 1 mart 2022) 5 adet covid-19 aşısı oldum, 2 sinovac, 3 biontech aşımı yaptırmış oldum. Bu tehlike henüz tam olarak geçmedi, 2 aşısını yaptırıp hatırlatma dozunu yaptıramayanlar mutlaka 3. doz aşılarını yaptırsınlar. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca sadece bağışıklık sistemi çok baskılanmış yani çok zayıf olan kişilerin 4. dozu da yaptırmaları gerektiğini bir demecinde belirtmişti.
Artan vaka sayıları tepe noktası olarak geçen günlere göre azalmış olabilir, ama hala günde 90 kişiyi (dünkü bilanço) koronodan dolayı kaybediyoruz. Lütfen ihtiyatı elden bırakmayalım, kapalı ve insan sayısı fazla, havalandırması zayıf alanlarda mutlaka maskemizi takalım. Ben sokakta, yalnız başıma araç sürerken, asansöre binerken hala çift cerrahi bir maskeyi takıyorum, ihtiyatı elden hiç bırakmadım. Zira ayni apartmanda oturan üst kattaki komşularımız dün pozitif çıkıp 7 gün karantinaya alındı. Daha önce de ayni apartmanda 5 daire daha (çok sosyal olan bu aileler) pozitif neticeli olarak görülüp önce 14 gün sonrasında 10 gün kadar karantinada kalmışlardı.
Bu yüzden her ne olursa olsun covid-19 konusunda ihtiyatı hiç elden bırakmayalım, bu büyük tehlike her zaman yakınımızdadır, aşılarımız eksikse eğer kollarımızı sıvayıp derhal yaptıralım. Çünkü halihazırda en etkin korunma yolu dün olduğu gibi bugün yine aşıdır. Sağlıklı günler dileğimle. Kolay gelsin. Saygılarımla.