Dönüşüm

Öyle demeyin Avrupa'nın teknolojisinden çok gerilerdeyiz. Adamlar ilim irfanda almış başını gitmiş. Hafta başına düşen saat ortalamasının çok daha üzerinde hamallık yaparak Avrupa'yı yakalamalıyız.(!)
 
Hep çalışma Tam çalışma. Öyle cumartesi-pazar tatiliymiş, yok bayram seyran, devamlı çalışmalıyız, devamlı. Yok öyle saat 5 de 6 da paydos çalışmaya devam , tembelliğe gerek yok. Biz osmanlı torunuyuz çalışmaya devam. Yata yata karpuz büyür. Fazla mesai neymiş, az bile yapıyoruz. Sabah 6 da işe gelip gece 11 e kadar çalışmalıyız. Bakın kamboçya vietnama nasılda geliştiler. Orda insanlar günde 20 saat çalışıyor. Avrupayı nasılda solladılar. Bizimde hedefimiz kamboçya, vietnam gibi olmak. Zamanında ateist kafir Karl Marx ne demiş, "kapitalizm az gelişmiş ülkelerde sömürüyü çoğaltıp, ülkenin gelişmesini engeller" hadi ordan hiç öyle olur mu????
 
Bu sömürü ve sömürülme sonuçu oluşan bu dönüşüme hayır demek gerekiyor ama lafta değil icraatta, geleceğini sorgulayan, şartları kıyaslayan bir gençlik bu dönüşüme dur diyebilir.

Bakın şöyle bir düşünelim;
Bir bayan olsaydınız ve 500 sene önce yaşasaydınız, onbeş yaşındayken evlendirilmenizi de, ne söz ne miras hakkınızın olmamasını da, okula gönderilmemenizi de, kocanızdan dayak yemenizi de olağan karşılayacaktınız, normal görecektiniz, bir sorun olduğunu düşünmeyecektiniz, emin olun. Şu an bunları sorun olarak görüyorsanız, birileri bunları sorun haline getirdiği, ve bunlara karşı mücadele ettiği için onlara borçlusunuz. Kazanılmış bütün haklar, o hakların hakkı olduğunu düşünen ve isteyen ve bunun için mücadele ederek bedel ödeyenlerin sayesinde kazanılmıştır.Bir de üstüne hakkını arayanları, uğradığı haksızlıklara, adaletsizliklere, ayrımcılıklara karşı çıkanları itham ederek çemkirenler de, onlar sayesinde kazanılan haklardan faydalanmıştır.Bunuda unutmamak lazım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…