Düşük akım ile komut verebilme

nukanugra

Üye
Elimde ölçtüğümde 0.5v - 0.7v arası değişen bir komut enerjisi var (tuşa basınca geliyor çekince gidiyor) ama bu akım çok düşük ve arttırmam lazım. Booster kullandım işe yaramadı benimde aklıma şöyle bir sistem geldi madem kaynağı yükseltemiyorum bende yeni bir kaynaktan yeni bir devre eklemeye karar verdim. Hemen yanda bulunan boyatta bir telefon adaptörü bağlayıp onun gücünü kullanmak istiyorum ama öyle yapınca pasif bir devre olucak ve sürekli on komutunda olucak ama benim istediğim şey ise gelen o düşük akımlı komut geldiği müddetçe on konumunda dursun gelmeyi kestiği an off olsun. Acil yardım lazım arkadaşlar çok fazla araştırdım böyle bir forum olsuğunu bile öyle anladım umarım derdimi anlatabilmişimdir iyi akşamlar.

NPN tipi transistör işini görür. Transistör modelinide çekeceğin akıma göre bakmak gerekir.NPN transistör kullanımı.webp

NPN tipi transistör işini görür. Transistör modelinide çekeceğin akıma göre bakmak gerekir.Ekli dosyayı görüntüle 120004
Hocam ama şöyle bişey var 1. Kattan komut veren adam 12v yollayabiliyorken 4. Kattan basan adam 1v falan yollayabiliyor ve hepsi aynı kablodan bobine ulaşıyor transistör buladar geniş bir aralığa switch işlemini üstlenebilirmi

Merdiven otomatiğimi bu sistem ? Dediğin duruma göre sistemde arıza var. Arızaya odaklanmak lazım

Merdiven otomatiğimi bu sistem ? Dediğin duruma göre sistemde arıza var. Arızaya odaklanmak lazı

Merdiven otomatiğimi bu sistem ? Dediğin duruma göre sistemde arıza var. Arızaya odaklanmak lazım
Hocam arıza kapı otomatiğinin kablolamasında daire eski ve büyük kablo maliyeti 30 40binleri buluyor bende gidip yakındaki bir boyattan adaptor için fiş taktım adaptorude bobine bağladım amacım gelen açma komutuyla (buda 2.kattan basan adamla 5.katan basan adamın volt farkını yaratıyor) bu komutla afaptorun devresini tamamlayıp bobimi çalıştırmak bunun içinde komuttan npn sistem yapıcam ama sorun da işte her daireden farklı akım geliyor

Hocam arıza kapı otomatiğinin kablolamasında daire eski ve büyük kablo maliyeti 30 40binleri buluyor bende gidip yakındaki bir boyattan adaptor için fiş taktım adaptorude bobine bağladım amacım gelen açma komutuyla (buda 2.kattan basan adamla 5.katan basan adamın volt farkını yaratıyor) bu komutla afaptorun devresini tamamlayıp bobimi çalıştırmak bunun içinde komuttan npn sistem yapıcam ama sorun da işte her daireden farklı akım geliyor
Lml393 ile tip41c yi kombolayabilrmiyim diye düşünüyorum yada daha pratik bir yolu varmıdır

Opamplı Bir devre daha kolay olur düşüncesindeyim geniş giriş aralığı ile sabit çıkış alınabilir

Forum istatistikleri

Konular
133,403
Kullanıcılar
459,338
Son üye
haser06

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri