serseri26
Üye
Merhaba arkadaşlar bende Toyo marka bir klima var yaklaşık 6 senelik.Klimanın yerini değiştirdim.Fakat gazını kaçırdığım için servis çağırdım.Servis geldi klimada gaz kaçağı olabileceğini belirttim.Arkadaşlar Dış üniteye giren boruların rekorlarını tekrar açtılar.ondan sonra dış ünite bakımını yapıp gaz verdiler fakat Elektrik bağlansının yanlış olmasından dolayı dış ünite fanı çalışmadı.Bağlantılar kontrol edildikten sonra dış ünite ve fan çalıştı.İç ünite normal şekilde soğutmaya başladı.Arkadaşlar gitti.Cihaz yaklaşık yarım saat normal şekilde çalıştı.bewn cihazı kapattım.Ertesi gün cihazı tekrar açtığımda cihaz buu sefer normal bir şekilde açılır ve çalışır vazıyette olmasına rağmen 10 dakika sonra dış üniteyi durdurup üzerindeki time yazan sarı ışığın yapın söndüğünü gördüm.iç ünite çalışıyor fakat çok az fan üflüyor.Kumandadan zamanlama ayarlı değildi.Dış üniteyi kontrol ettiğimde dış ünite ince borusu karlanma yapmıştı.Bu sorun neden kaynaklı olabilir.Cihazı şuanda çalıştırmıyorum.Ayrıca cihazın iç ünitesinden çıkan ince borunun bir kısmı ezik fakat kırılma yok.Epey ezik sonuçta soğutma yaptı.Bundan kaynaklı bir durum söz konusu olabilirmi???Teşekkürler