Dış aydınlatma için öneri?

vecivicivokke

"Elenktirink elaktirinik olurmu onsuz evlilink? "
Yönetici
Yönetici
Arkadaşlar merhaba,
Düşünce ve tecrübelerinize ihtiyacım var.

Ömür ve verim olarak Led projektörmü, metal halidemi?

Dayanıklılık olarak kesinlikle metal halide. Ama ışık şiddeti , parlaklık diyorsanız o zaman da led. Yani kullanıcının isteğine göre seçim yapılması gerekir.

Aynı güç ve lümen değeri için Metal Halide fiyat olarak daha uygun fakat enerji tüketimi daha fazla. Mesela 1000 watt ortalama 130000 lümen LED projektör fiyatı 25000 gibi bir fiyat iken 1000 watt aynı lümen değeri metal Halide 5000 TL civarı. Metal Halide ler yüksek miktarda enduktif reaktif basar sisteme LED ler ise kapasitif reaktif basar. LED lerin lümen değeri zamanla azalır Metal Halide de bu olay çok az olur. Özetle ikisinin de artıları eksileri var. Işık akisinin önemli olduğu yerlerde tercihim Metal halide den yanadır.

Bence soru ledin kaçıncı sınıf kalitelisi, metal halidenin kaçıncı sınıf kalitelisi olması gerek gibi olsa daha doğru olur zira kalite aslında etken belirleyici.

Bence soru ledin kaçıncı sınıf kalitelisi, metal halidenin kaçıncı sınıf kalitelisi olması gerek gibi olsa daha doğru olur zira kalite aslında etken belirleyici.
Garantili pelsan Led projektör 1500 lirayken garantisiz merdiven altı olanlar 350 lira. Bu yüzden marka soramıyorum maalesef

Aslında bütçesel problem yoksa kaliteli led en azından tüketim sayesinde amorti etme olasılığı bulunduğu için tercihimdir kaliteli metal halideye göre, ne kadar kaliteli de olsa metal halidenin 3-4 katı bir tüketimi söz konusu, ama led kaliteli olmazsa armatürü sık sık yenilemek zorunda kalabilir ve tüketime oranla çok daha fazla zarar edebilirsiniz.

Aslında bütçesel problem yoksa kaliteli led en azından tüketim sayesinde amorti etme olasılığı bulunduğu için tercihimdir kaliteli metal halideye göre, ne kadar kaliteli de olsa metal halidenin 3-4 katı bir tüketimi söz konusu, ama led kaliteli olmazsa armatürü sık sık yenilemek zorunda kalabilir ve tüketime oranla çok daha fazla zarar edebilirsiniz.
15 tane lazım. Satın alma kovalar çekpasla. Sanmıyorum şuan 23 bin lira verecek fabrika olsun.

Forum istatistikleri

Konular
129,864
Kullanıcılar
452,726
Son üye
ugur Göktürk

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri