Dağıtım merkezinin bedaş'a devri

sehman

Üye
arkadaşlar ben bir kurumda elektrik mühendisi olarak görev yapmaktayım. kurum şehir dışına yapılması nedeniyle elektriği yakında bulunan sanayi sitesinde tedaşa ait 36 kv dağıtım merkezinden 1x95 xlpe yeraltı kablosu ile kendi yaptığımız dağıtım merkezine kadar getiriyoruz. bu yaptığımız dağıtım merkezi iki kısım olarak projelendirilmiş tedaşa ait bölüm kuruma ait bölüm olarak. daha sonra bu dağıtım merkezinden 5 adet trafoya enerji dağıtımı yapıcaz. şimdi kurum olarak bu dağıtım merkezini bedaşa devretmek istiyoruz. Devir işlemlerinden sonra herhangi bir sıkıntı ile karşılaşırmıyız. daha önce böyle devir işlemi yapan arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşabilir mi. yardımcı olursanız sevinirim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bedelsiz devralırlar.Devretmenizde yarar var.Herhangibir sorunla karşılaşmazsınız.Ölçüm nereden yapılıyor ?

ölçümü bize ait olan dağıtım merkezinde kuruma ait bölümün girişinde sayaçtan yapıyorlar.

Devrederseniz,besleme kablosu sorunları ve diğer sorunlar onlara geçer.Devir işlemi,sizin lehinizedir.

Kuruma ait 5 adet trafo muhtemelen ring'tir. Ring'in beslendiği RMU(RingMainUnit) 'in size ait olan kısmı,ring hattı ve trafoları XEDAŞ devr almaz. Ölçü hücresine kadarki bölümü devredebilirsiniz.

trafo ve ring kısmı devredilmeyecek yukarıda bahsettiğim gibi dağıtım merkezi iki kısımda bölünmüş. bir tarafı tedaşa ait bölüm olarak diğer kısım kuruma ait bölüm olarak adlandırılmış. tedaşa ait bölüm kısmını ve bu dağıtım merkezini besleyen enerji hattını devredeceğiz. devir için ilk önce bir dilekçe ile başvuruyoruz. bizden istenilen dilekçedeki yazı ''.................dağıtım merkezi arası enerji nakil hattının mülkiyetini İşletme – Bakım Hizmetleri karşılığında hiçbir hak ve iddia talep etmeksizin tüm vecibeleriyle birlikte, iz bedelle şirketinize devretmek istiyoruz.''
benim sorum ilerde bu devir için herhangi bir sorunla karşılaşırmıyız. kanunen bedelsiz devralmalarında herhangi bir sıkıntı yaşanırmı

Forum istatistikleri

Konular
130,256
Kullanıcılar
453,495
Son üye
Ozsuebu

Yeni konular

Geri