Videodaki takım değiştirme sistemini nereden temin ettiniz ve fiyatı nedir acaba detaylı bilgi alabilirmiyim ?
İş miline sonradan takılabilen bir şey gibi geldi ama acaba detaylı bilgi alabilirmiyim ?
Yıllar önce Hacettepe den Alper Yıldırım ' Maximus ' adını verdiği bir proje paylaşmıştı.
Dril dosyalarını alıp derliyor ve rs232 den pic877 li bir arabirime gönderip pcb deliyordu.
Pc arayüz ve mcu dosyaları tamamen paylaşılmıştı.
O yıllarda değil Türk yabancı forumlarda dahi paralel port harici zor bulunan paylaşılmayan bir şeylerdi.
Onu hatırlattınız bana.
--------
Anlaşılan daha yolun başındasınız , sonra zor olur şimdiden arm li bir borda geçin.
Yazılım geliştikçe hıza ihtiyacınız olacak.
Videoyu izlerken sevindim.
Koca dünyada tek kendim var sanıyordum pano yapmasını bilmeyen.
Türkiyede lazer kesim yapmak mümkün değil mi?plazma kesim yapılıyor demiştiniz türkiye de.Lazer kesimler de çok pahalı ve bildiğim kadarıyla Türkiye de üretilmiyor.Bunu üretmenin bir yolu yok mu?Devlet yeni proje yapan firmalara KOSGEB ve TÜBİTAK aracılığıyla maddi destek veriyor.Böyle bir projeye destek vermez mi?Merhaba, hazır alınan herhangi birşey yok. Spindle görevi gören kalıpçı taşlama denilen ürünün mili boydan boya tornada delindi. Bu deliğin içinde de ucu çıkartmaya yarayan mekanik bir rot var. Ucun sıkışması içinse mandren kısmı konik olarak yine manuel tornada yapıldı. Yazılımını da ben yaptım
Merhaba, hazır alınan herhangi birşey yok. Spindle görevi gören kalıpçı taşlama denilen ürünün mili boydan boya tornada delindi. Bu deliğin içinde de ucu çıkartmaya yarayan mekanik bir rot var. Ucun sıkışması içinse mandren kısmı konik olarak yine manuel tornada yapıldı. Yazılımını da ben yaptım
İşleriniz rast gitsin amacım köstek olmak değil belki fikir verir diye paylaşım yapayım, otomatik takım değiştirme yanında bunun gibi geniş yelpazed çok yönlü yapın geliştirin http://www.diyouware.com/.
Konuyu izlemeye aldım takipçinizim.
Türkiyede lazer kesim yapmak mümkün değil mi?plazma kesim yapılıyor demiştiniz türkiye de.Lazer kesimler de çok pahalı ve bildiğim kadarıyla Türkiye de üretilmiyor.Bunu üretmenin bir yolu yok mu?Devlet yeni proje yapan firmalara KOSGEB ve TÜBİTAK aracılığıyla maddi destek veriyor.Böyle bir projeye destek vermez mi?
Öncelikle başarılar diliyorum. Bayağı sıkı hedefleriniz var.
G-code üretme, yorumlama gibi konularda hobi düzeyinde benim de uğraşmışlığım var.
Açık kaynak kodlu, script destekli cad/cam platformu tasarlamak, farklı tiplerde makinalara entegre etmek kolay bir iş değil. Kolaylıklar diliyorum.
Bende çok delikli PCB leri g-code çıkartıp cnc de deliyorum.
Uç takıp çıkartma işini otomatikleştirmeyi de hep istedim ama öyle bi dünya paralar vererek değil.
Şu anda sürekli uç değiştirmemek için tüm çapları 0.4 freze ucu ile deliyorum. Sizin video daki gibi çeşit çeşit karbür matkap uçlarımda var. Ama tool changer im yok.Freze ucu ile de oluyor ama delik kalitesi matkap ucu gibi değil. Hemde yavaş.
Yaptığınız bu takım tutucunun Mandren kısmını tam anlamadım. Ucun sıkışması için vakum mu kullanılıyor. Uç ile birlikte değişen özel pensler olmadan, ucun, pens/mandren ile döndürerek sıkıştırmadan-sıkmadan içeride dönmemesini nasıl sağlıyorsunuz. ? Uçların herhangi bir konikliği de yok. Sadece sıkı geçme mi. ? Yuva yukarıya doğru konik ise, alt kısmı bol, bu durumda uç azda olsa salınım yapmaz mı?.
Bunun dışında @KAZIMUGUR hocanın dediği gibi ARM vs. de kullanılabilir, ARM tarafında seçeneklerde fazla ama Microchip tarafında da MZ serisi gibi güzel gelişmeler var.
Nacizane görüşüm Beaglebone, raspi gibi platformlar baremetal yazmıyorsanız bu işe çok uygun değil. Özellikle de görüntü vs. ile uğraşmayacaksanız.
Şahsi görüşüm, üzerinde uygun donanım olan bir mikrodenetleyici ile üretilen sinyalin kalitesi, İşletim sistemi kullanan bir sistemle yakalanamaz diyebilirim. Mach3 bile AV kapatılacak, başka prog. çalışmayacak, vs.vs. şartlara uymayınca sorun çıkarabiliyor. Bence mikrodenetleyici seçiminiz gayet makul.
Tekrar kolay gelsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?