Öncelikle başarılar diliyorum. Bayağı sıkı hedefleriniz var.
G-code üretme, yorumlama gibi konularda hobi düzeyinde benim de uğraşmışlığım var.
Açık kaynak kodlu, script destekli cad/cam platformu tasarlamak, farklı tiplerde makinalara entegre etmek kolay bir iş değil. Kolaylıklar diliyorum.
Bende çok delikli PCB leri g-code çıkartıp cnc de deliyorum.
Uç takıp çıkartma işini otomatikleştirmeyi de hep istedim ama öyle bi dünya paralar vererek değil.
Şu anda sürekli uç değiştirmemek için tüm çapları 0.4 freze ucu ile deliyorum. Sizin video daki gibi çeşit çeşit karbür matkap uçlarımda var. Ama tool changer im yok.
Freze ucu ile de oluyor ama delik kalitesi matkap ucu gibi değil. Hemde yavaş.
Yaptığınız bu takım tutucunun Mandren kısmını tam anlamadım. Ucun sıkışması için vakum mu kullanılıyor. Uç ile birlikte değişen özel pensler olmadan, ucun, pens/mandren ile döndürerek sıkıştırmadan-sıkmadan içeride dönmemesini nasıl sağlıyorsunuz. ? Uçların herhangi bir konikliği de yok. Sadece sıkı geçme mi. ? Yuva yukarıya doğru konik ise, alt kısmı bol, bu durumda uç azda olsa salınım yapmaz mı?.
Bunun dışında
@KAZIMUGUR hocanın dediği gibi ARM vs. de kullanılabilir, ARM tarafında seçeneklerde fazla ama Microchip tarafında da MZ serisi gibi güzel gelişmeler var.
Nacizane görüşüm Beaglebone, raspi gibi platformlar baremetal yazmıyorsanız bu işe çok uygun değil. Özellikle de görüntü vs. ile uğraşmayacaksanız.
Şahsi görüşüm, üzerinde uygun donanım olan bir mikrodenetleyici ile üretilen sinyalin kalitesi, İşletim sistemi kullanan bir sistemle yakalanamaz diyebilirim. Mach3 bile AV kapatılacak, başka prog. çalışmayacak, vs.vs. şartlara uymayınca sorun çıkarabiliyor. Bence mikrodenetleyici seçiminiz gayet makul.
Tekrar kolay gelsin.