Dalgıç Pompa Arızası

yok dediğiniz gibi vanayı kıstım ama kesilme sürelerinde bir değişme yok Başka önerisi olan arkadaş yokmu acaba
 
Arkadasım %80 pompadan benim karsımada cok cıktı yaklasık kac dakka calısıyor.ve üc fazın cektigi apmer kac.

Arkadaşın dediği gibi elektrikçi olarak ilk önce gerilim ve akım değerlerini ölçmen lazım. Motor çalışmadan önce gerilim ne? çalışırken ne? faz faz gerilimleri tek tek ölç. Akımları ölç. daha iyi yardımcı olabiliriz. Eğer akım ve gerilim değerleri normalse sıvı seviye rölesini iptal et derim. bir de öyle çalıştır. sistemde nasıl olsa motor koruma vardır. Deneme yapabilirsin.
 
arkadaşlar elimizde dalgıç pompa var ve KAKR attırıyor faz toprak motoru çalıştırmadan 13 saat önce ölçtüm 12 megaohm çalıştırıp ölçtüm 3 mega ohm gösterdı 1 dk çalışma ile sorum şu KAKR si ne kadar kaçak oldugunda yani motorun gövdeye kaçagı kaç olduğunda açıyor.
 

KAKR açma akımı: 30 mA.
KAKR açma akımı: 300 mA. (Yangın koruma)
 
Dalgıç pompalar ile ilgili bilgilerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz.
biz ustalar kanalizasyon olarak uzun yıllardır istanbul da çalışıyoruz. forumu okudum çözümü yatay tünel ile direk bağlantıdır.

Öncelikle şunu belirtelim dalgıç pompalar kot farkı olan yerlerde kullanılıyor. Kot farkı olan evlerin çözümü ise kapalı yatay tünel yöntemiyle direk olarak kanalizasyon bağlantısı yapılırsa ömürlük olur. Dalgıç pompalar biraz zahmetli ve masraflı olur ve ilerleyen zamanlarda birazda sıkıntıları çıkıyor.

Kapalı Yatay Tünel Yöntemi İle Kanalizasyon bağlantısı nasıl olur.

Binanın atık su gideri seviyesinden başlanılarak eğim kurallarına riayet edilerek iski ana hattına bağlantısın yapılmasıdır. Öncelikle binanın gider seviyesine kadar bir kazı yapılır, bu seviyeden itibaren yatay ve kapalı bir şekilde, kaldırım, asfalt, merdiven, bahçe, duvar, kalebodur gibi yüzeyde bulunan hiçbir şeyi kırmadan kazmadan yerin altından gidilerek iski hattına bağlantısının yapılmasıdır. pompa nedir?
Kuyunun montajının iyi yapılması gerekir. Peki nelere dikkat etmeliyiz.

Öncelikli kuyunun uygun olması gerekiyor. Uygun derinlikte ve uygun genişlikte olması gerekiyor. Biz yaptığımız uygulamayı anlatayım. Biz derinliği binanın gider çıkış seviyesine göre ayarlıyor. Çünkü bu giderin çıkışı kotun en düşü seviyesidir ve kuyunun derinliği bu seviyeden 120 cm altında olması gerekir. Buna dikkat edilmezse en alt daireyi sürekli lağım basar.

Kuyunun genişliği ise, bina gideri çıkışından alt tarafında kalan yani 120 cm lik kısım geniş olmalı, geniş olması iyi bir depo vazifesi görür ve motorun kontrolü ve bakımı daha kolay olur. 80’llik logar çok uygundur. bu seviyeden daha üstüne ise 70’lik koyuyoruz.
 
40 metre derinliğinde kuyumuz var. Dalgıçta Elektrik panosu mevcuttur( su bittiğinde otomatik kapanır). Dalgıç motorunun çalıştırdıktan 10 dk sonra motor kendini kapatıyor( pano aracılığıyla). 10 dk bekledikten sonra tekrar çalıştırıyorum, su bitmediği halde pano tekrar devreye girip dalgıcı kapatıyor. Bu arızanın sebebi ne olabilir ve ayrıca kondüktör ses yapıyor. Sebebini bilenler yardımcı olabilir mi? Kondüktör bozuk olabilir mi? Bir elektrikçiye danıştım, kablo ek yerinden nem almış olabilir dedi ama doğruluğunu bilmiyoruz. Yardımlarınızı bekliyoruz. İlgilenenlere teşekkür ederim.
 
-Nüvesi kirlenmiş ve kalitesiz kontaktörler
ses yapabilir.Kaliteli bir tiple değiştirmekte
yarar var,
-10 dakikadabir duruyorsa,ya kuyuda su bi-
tiyor veya depoya basıyorsa,depo doluyor
olabilir,
-En doğrusu,motorun başına bir iş gelme-
den,bir bilene baktırmaktır.
 
Merhaba arkadaşlar dalgıç pompası toprak ucunu bağlamizda arızaya geçiyor termistor rölesi motoru kapatıyor galiba çünkü kırmızı alarm ışığı sürekli yanıyor ne olabilir.ama termistör den gelen toprak kablosunun çıkarttığımız da pompa çalışıyor çekişi de iyi ne olabilir
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…