Dalgıç pompalar ile ilgili bilgilerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz.
biz ustalar kanalizasyon olarak uzun yıllardır istanbul da çalışıyoruz. forumu okudum çözümü yatay tünel ile direk bağlantıdır.
Öncelikle şunu belirtelim dalgıç pompalar kot farkı olan yerlerde kullanılıyor. Kot farkı olan evlerin çözümü ise kapalı yatay tünel yöntemiyle direk olarak kanalizasyon bağlantısı yapılırsa ömürlük olur. Dalgıç pompalar biraz zahmetli ve masraflı olur ve ilerleyen zamanlarda birazda sıkıntıları çıkıyor.
Kapalı Yatay Tünel Yöntemi İle Kanalizasyon bağlantısı nasıl olur.
Binanın atık su gideri seviyesinden başlanılarak eğim kurallarına riayet edilerek iski ana hattına bağlantısın yapılmasıdır. Öncelikle binanın gider seviyesine kadar bir kazı yapılır, bu seviyeden itibaren yatay ve kapalı bir şekilde, kaldırım, asfalt, merdiven, bahçe, duvar, kalebodur gibi yüzeyde bulunan hiçbir şeyi kırmadan kazmadan yerin altından gidilerek iski hattına bağlantısının yapılmasıdır.
pompa nedir?
Kuyunun montajının iyi yapılması gerekir. Peki nelere dikkat etmeliyiz.
Öncelikli kuyunun uygun olması gerekiyor. Uygun derinlikte ve uygun genişlikte olması gerekiyor. Biz yaptığımız uygulamayı anlatayım. Biz derinliği binanın gider çıkış seviyesine göre ayarlıyor. Çünkü bu giderin çıkışı kotun en düşü seviyesidir ve kuyunun derinliği bu seviyeden 120 cm altında olması gerekir. Buna dikkat edilmezse en alt daireyi sürekli lağım basar.
Kuyunun genişliği ise, bina gideri çıkışından alt tarafında kalan yani 120 cm lik kısım geniş olmalı, geniş olması iyi bir depo vazifesi görür ve motorun kontrolü ve bakımı daha kolay olur. 80’llik logar çok uygundur. bu seviyeden daha üstüne ise 70’lik koyuyoruz.