Dalgıç pompalar KW Pano ilişkisi

Sn.Under Ground.Sorunuzu görmemişim kusura bakmayım.Evet sayarım.Saydığım başka şeyleride yazayım.
3500 motora ait çalıştırdığım güç sistemleride şöyle :
- 250 kva-10 MVA arası ( 250-630-1000-1600-2000-2500-5000-10000 kva ) 60 adet trafo,
- Sistemlerin fiili demand gücü 60000 kw,
- 18,5 kw-45 kw arası 20 adet derin kuyu pompası ( 110-140 mt derinlikte ),
- 20 adet 10-60 ton arası kreyn,
- Motor güçleri, 0,25-1100 kw arasındadır,
-Birkaç özel uygulama hariç,tüm startlar direk starttır ( 500 kw dahil ),
- Elektrik ve mekanik ! montajı fiilen tarafımdan yapılan 6,3 kv 7 adet 1 MVAR ( 1980 yılı ! )
kompanzasyon tesisi.

Son düzenleme:
Zaten tabloyu incelerseniz motor gücü ile jeneratör gücü arasında 2-2,5 katı veya daha fazlası ilişkisi var ( Direk kalkış için , motor demeraj akımından kurtulabilmesi için, tabi sadece motor besleniyorsa ) . Kompanzasyon olmadığı için cos fi değeri motor etiketinde ne varsa o olacak mecburen hesapta .

Memleketin yarısını sen kurmuşsun abi ya . Bizim enerjiden sorumlu büyüklerimiz neyi devreye aldılar acaba mesleki geçmişlerinde ( Taşeron yaptırılan projeleri kastetmiyorum ) merak ettim bak şimdi
Bu arada bizim işyerinde Tınaz Titiz ağabeyimizin yaptığı kısa devre akımlarını sınırlandırmak için betondan yapılmış bir reaktör var , komple projeleri falan da var , görünce oha çekmiştim memlekette ne mühendisler varmış zamanında diye .

Moderatör tarafında düzenlendi:
Markanızı bilelimde,tavsiyeleri , sizin üretim kalitenize göre ! yapalım. Millet boşa
kablo / kontaktör ziyan etmesin.

Türkiye de senin dediğini yapacak imalatçı yok. Bir ben olsam hadi neyse. Bu işin en eskisi Alarko bile hiçbir satış sorunu yokken bu şekilde üretiyorsa siz * / Δ motoru anca rüyanızda traktör sürerken görürsunuz.

Çok güvendiğiniz markanızı neden söylemek zahmetine katlanmıyorsunuz? Bedava reklamdan neden kaçıyorsunuzki. Sarı işaretli yerlere dikkat ederseniz,eksikleriniz tamamlanmış olur.
3 kablo ile * / üçgenide bu vesile ile öğrenmiş olursunuz.7,5 kw a kadar pompalarda tek kablo
çıkıyor olması normaldir.Tek kablonun çıkıyor olması,motorun yıldız bağlı olduğu anlamına gel-
mez.
Anlaşılan,üretimleriniz,derin kuyudan ziyade bostan kuyusuna yönelik olduğu için,yüksek güçlü
motor görmemişsiniz.Alarko dokümanlarında sarı ile işaret ettiğim noktaları okuduğunuzda an-
layabiliyorsanız,bostan kuyusu pompa imalatlarınıza devam edebilirsiniz.
Yukarda biryerde " bilmemek değil,öğrenmemek ayıp " demiştiniz.Çok doğru.Öyleyse,öğrenin.

Ekli dosyalar

• DERİN KUYU POMPALARI.rar
    4.6 MB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…