DB'deki S5Time tipindeki sayının HMI!da artırılıp-azaltılması

Simuzer

Üye
CPU315-2DP ve TP1200 cihazlarım var.

CPU'daji DB1'de aşağıdaki gibi tanımlı bir satır var.

ZAMAN; S5TIME tipinde S5T#10s değeri var.

Ben bu değeri HMI paneldeki bir butondan 1 saniye artırıp başka bir butondan 1 sn azaltmak istiyorum. Butonun event kısmından IncreaseTag ve DescreaseTag ile yapamadım.

Merhaba
Zaman ayar aralığınız min ve max kaç sn olacak ?

Zaman degerini aşağıdaki gibi MD40 veya DB de REAL tanımla, MD 50(DWORD) aşağıdaki işlemler sonucu time formatında oluşacaktır.
MD50 deki datayı PT girişine yazıp SFB4 ü çağır, , IN girişini aktifleyerek ondelay timer çalıştırabilirsin.
Koddaki arttırıp azaltma olayını MD40 real data üzerinde yapacaksın(Bu kısım ellerinden öper)

Kod:
      L     MD    40                    //  45.6 OP den
      L     1.000000e+003
      *R    
      RND   
      T     MD    50                    // 45s600ms

CALL  "SFB4_TON" , DB4
       IN:=M10.0
       PT:=MD50
       Q :=M10.1
       ET:=

Çözümü bulmak biraz zamanımı aldı ama daha basit bir yolunu kendimce buldum

HMI'dan ZAMAN'ı I/O FIELD objesi ile eklediğimde DISPLAY FORMAT türünü DECIMAL, 6 basamak olarak ayarladım. Ancak burada saniye değil mili saniye olarak görünüyordu. Ben de 1 değil 1000 olarak artırıp azaltma işlemlerini butonlara tanımladım. Ekransa milisaniye değil de saniye olarak görüntülenmesini istediğim için 6 basamak olan sayının sağdaki 3 basamağını üzerine zemin renginde bir RECTANGLE ekledim. Onun da üzerine SN yazdım..

Sonuç; Operatör ms yerine sn görüyor, artırma ve azaltmayı ekransa sn olarak görüyor.

Ekli dosyalar

• adsız.JPG
    9.3 KB · Görüntüleme: 30
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…