Elektronikzede
Üye
dc akım frekans yoktur, bu yüzden frekans okunmadığı için yapılabilir mi bilmiyorum. yalnız benim çinden getirdiğim bli bli, sadece telefon adaptör kablosunda da ötüyor nedenini bilmiyorum. diğer adaptör ve dc kaynaklarda tık yok.Merhaba.
DC voltaj geçen,kopuk kabloda kopuk noktayı tespit etmek için ben gibi ilk adım amatörlerin yapabilecegi bir DC düşük voltaj (0-12V) dedektörü tarifi verebilir misiniz?
Forumlarda aradım,bulamadım ilgili yada benzer bir konu.
Youtube ortamında bolca,içerik ve yapımı tamamen aynı videolar var.
Fakat DC düşük voltaj tespit eden bir tarif veren olmamış.
dc akım frekans yoktur, bu yüzden frekans okunmadığı için yapılabilir mi bilmiyorum. yalnız benim çinden getirdiğim bli bli, sadece telefon adaptör kablosunda da ötüyor nedenini bilmiyorum. diğer adaptör ve dc kaynaklarda tık yok.
biliyorum dersem yalan söylemiş olurum. ama mantıklı geldi, uygun önlemler alındıktan sonra ac verip kopuk yeri bulmak mantıklı. burada zor olan ac çıkış veren adaptör bulmak.Şuan kopuk noktayı tespit etmek istediğim kamera kablosu bu.Sahip oldugum ölçü aleti NFC özelliği 12 v ve yukarısı voltajlarda çalışmakta.
Eğer bulabilirsem bir ac çıkışlı adaptör ile mesela 12 ve az üzeri ac voltajı bu kabloya bir ucundan verip sonra ölçüm aletimin NFC fonksiyonu ile kopugu tespit etmek istesem dogru bir planlama olur mu ve bu fotografta görülen kablo 12v veyaz biraz üstü ac voltaj için uygun mudur?
Bir yerde ac çıkışlı adaptör görmüştüm.biliyorum dersem yalan söylemiş olurum. ama mantıklı geldi, uygun önlemler alındıktan sonra ac verip kopuk yeri bulmak mantıklı. burada zor olan ac çıkış veren adaptör bulmak.
güzel insan, el elden, akıl akıldan üstündür ve demokrasilerde çareler tükenmez. çok fazla kullanılmamakla beraber ac adaptörler var ve uyuz ciharlarındır genellikle.(tamir edilmesin, servisine gelsin, parça satışı olsun diye) 12 volt olanı zor bulunur ama 14-15 volt olanından bende var. düşük voltaj olduğu için sıkıntı yaratmaz ama kısa devre konusunda dikkatli olmak lazım yani kablo uçları birbirine değmemeli. kısa devre insana zarar vermez ama adaptör kötü yola düşer.Bir yerde ac çıkışlı adaptör görmüştüm.
Tekrardan bakayım,bulabilirsem onunla deneyeyim o halde.
Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.
Öncelikle ucuna yük bağlamadıktan sonra 12 volt olmuş 220 volt olmuş önemi olmaz. Yani ucunda yük olmadığı zaman saç teli kalınlığında kabloya 220v fazı bağlasan sorun olur mu, olmaz. Sizin yapacağınız kablonuzu düz bir hat şeklinde yere seriniz. Gerekli güvenlik önlemlerini aldıktan sonra evdeki 220 volt prizinizden canlı ucu yani fazı bu kamera kablonuzun bir tarafından önce + uçlarına sonrada - uçlarına bağlayarak (diğer uçlar boşta kalacak şekilde) ölçü aletinizin NCV özelliği ile kontrol ediniz. Hiç bir problem olmayacaktır.Şuan kopuk noktayı tespit etmek istediğim kamera kablosu bu.Sahip oldugum ölçü aleti NFC özelliği 12 v ve yukarısı voltajlarda çalışmakta.
Eğer bulabilirsem bir ac çıkışlı adaptör ile mesela 12 ve az üzeri ac voltajı bu kabloya bir ucundan verip sonra ölçüm aletimin NFC fonksiyonu ile kopugu tespit etmek istesem dogru bir planlama olur mu ve bu fotografta görülen kablo 12v veyaz biraz üstü ac voltaj için uygun mudur?
O tarihi yine benim konuda paylaşmıştınız.Eskiden kullanılan bir yöntem vardı, kablonuzun iki ucu da boşta ise deneyebilirsiniz,
Uygulanacak frekans, kHz seviyelerinde olunca daha iyi verim alınır, sinyal jeneratörünüz varsa, veya olan birinden yardım alabilireseniz deneyin, 10 dak. içinde bulursunuz
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/elektrik-kablosunda-kopukluk-olup-olmadıgının-tespiti.151210/post-994221
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?