DC gerilim ölçümü

Sahadaki üç uçlu bir basınç şalterinin üç nolu uçuna +24 V DC gerilim geliyor panonadan, switchin 1- 3 nolu uçu normalde kapalı 2-3 nolu uçu normalde açık panodan 3 nolu uçu gelen voltajı hat başında - referans noktası ile (panodan bulduğum) ölçebiliyorum 24 V DC görüyorum , fakat şalter tarafından ölçtüğümde göremiyorum 3 nolu uç ile toprak 3 nolu uç ile şaşe arasında göremiyorum mantıksız rakamlar okuyorum şalter tarafında ölçü aletinin probunu şalterin 1-3 uçuna değtirdiğimde 24 V DC görüyorum nerde yanlış yapıyorum acaba?

ölçü aletin benim ki gibiyse boş yani voltaj olmayan yerde saçma sapan rakamlar gösterebilir ( DC modunda sadece yapıyor ) ölçü aletiniz digital ise bir de anolog ölçü aletiyle kontrol ediniz.

dc güç kaynağının (-) kutubu toprak potansiyelinde değilse yani toprak bağlantısı yapılmamışsa ölçüm alamazsınız. yani ölçü aletinin siyah probunu bi şekilde negatif kutuba temas ettirmeniz gerekiyor.

dc güç kaynağının (-) kutubu toprak potansiyelinde değilse yani toprak bağlantısı yapılmamışsa ölçüm alamazsınız. yani ölçü aletinin siyah probunu bi şekilde negatif kutuba temas ettirmeniz gerekiyor.
bak o seçenek aklıma gelmemişti. ben hata yaparak öğrendim her şeyi . DC de topraktan ölçüm yapılmaz

Forum istatistikleri

Konular
129,781
Kullanıcılar
452,556
Son üye
ENES..

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri