12v 200Amper aküyü iki şarj cihazıyla şarj etme

veezy1

Üye
12v 200Amper kurşun asitli akü var ve bu aküyü şarj etmek için normalde 20A akımla şarj etmem lazım. Ancak elimde iki adet resimde görülen şarj cihazı var. Çıkışları 12v 6 Amper ve tam otomatik cihazlar. . Bu cihazların ikisini de aküye bağlasam 12Amper yapar ve bu amperle aküyü şarj edeceğimi düşünüyorum. Ama acaba şarj cihazlarına zarar verirmi diye çekiniyorum. Tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Ekli dosyalar

• IMG_2073.jpeg
    IMG_2073.jpeg
    182 KB · Görüntüleme: 10
Tek cihazla şarjda sadece şarj süreniz uzar. İlla amper değerinin 1/10 u olacak diye bir şart yok.Ayrıca şarj cihazları çıkış voltajı 12 voltun üzerinde değilse şarj olmaz. Aküye bağladıktan sonra kontrol edin.

Son düzenleme:
Şarj cihazlarında şarj karakteristiği vardır. Yani belli süre belli volt ve akım olarak, bir süreçtir bu. Sağlıklı olanı tek cihazla bu süreci gerçekleştirmektir. Birden fazla cihaz paralel şarja başlarsa bu süreçler çakışmayabilir. O yüzden tek cihazla daha uzun sürede sağlıklı şarj etmek daha mantıklı. Zaman sorunu varsa paralel şarj denenebilir.

Tek cihazla şarjda sadece şarj süreniz uzar. İlla amper değerinin 1/10 u olacak diye bir şart yok.Ayrıca şarj cihazları çıkış voltajı 12 voltun üzerinde değilse şarj olmaz. Aküye bağladıktan sonra kontrol edin.
Cihazlar tam otomatik ve şarjı 14 volttan başlayarak yapıyor. (Küsüratı da varda unuttum:) ) Akünün sıcaklığını dahi gösteriyor.
Şarj cihazlarında şarj karakteristiği vardır. Yani belli süre belli volt ve akım olarak, bir süreçtir bu. Sağlıklı olanı tek cihazla bu süreci gerçekleştirmektir. Birden fazla cihaz paralel şarja başlarsa bu süreçler çakışmayabilir. O yüzden tek cihazla daha uzun sürede sağlıklı şarj etmek daha mantıklı. Zaman sorunu varsa paralel şarj denenebilir.
Zaman sorunum yok. Olmaz dedikleri için sordum buradan. Teşekkür ederim
güzel insan, benzer bir konu
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/İki-şarj-regülatörü-ile-tek-aküyü-şarj-etme.121967/
evet bağlayabilirsiniz, ikisinin de aynı model ve amperde olması çok iyi. ama yine de bağladığınızda maşalar bir birine temas etmesin.
Teşekkür ederim. Bu konuyu okumuştum ama güneş paneli şarj kontrol cihazı farklı bir sistem olabilir diye bu konuyu açtım. İyi ki varsınız, sağolun

Son düzenleme:
Cihazlar tam otomatik ve şarjı 14 volttan başlayarak yapıyor. (Küsüratı da varda unuttum:) ) Akünün sıcaklığını dahi gösteriyor.

Zaman sorunum yok. Olmaz dedikleri için sordum buradan. Teşekkür ederim

Teşekkür ederim. Bu konuyu okumuştum ama güneş paneli şarj kontrol cihazı farklı bir sistem olabilir diye bu konuyu açtım. İyi ki varsınız, sağolun
güzel insan, kurşun asitli akülerde 14,4 volt yüksek gelebilir, eğer ayarı varsa kurşun asit (lead acid) ayarı yapınız. 13,8 volt iyidir. iki cihazın birbirinin aynı olması da frekans çakışması olasılığını en aza düşürüyor. bunlar profesyonel cihazlar olmadığı için master - slave ayarı sanırım yapılmıyor. o yüzden maşalar bir birine değmesin dedim.

Baba @paskomya sen her mevzuda iyice Sokrates kıvamına geldin maşallah. Bir tek eski zaman filozofları gibi çarşafvari kıyafetlere dolanıp bodrum sokaklarında dolaşman eksik kaldı .

@Under Ground ustam, emekli olduğunuzda sizi de görmek nasip olur inşallah.

Forum istatistikleri

Konular
129,781
Kullanıcılar
452,555
Son üye
ulassh

Yeni konular

Geri