DC motor yerine AC randıman verirmi ?

Ambitious

Üye
Katılım
13 Ara 2008
Mesajlar
190
Puanları
1
Arkadaşlar 66 kw lık dc motorun çevirdiği kayış kasnaklı milin motorunu AC servoyla değiştirirsek acaba torkunda sıkıntı yaşarmıyız ? Motoru drive la sürüyoruz . Normal ac motor torkunu ayarlayamaz ve bayılır dc gibi güç veremez diye düşünüyorum ama frekansla ayarlar diyenlerde var . Ne derecede randıman verir ?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
vektörel kontrollü driverlerde tork sorunu yok
 
DC motorların torkları Ac motorlara göre daha yüksektir, Sürücülerle ayarlıyabilirsin ama ne derece yeterli olur bunu bilemem, DC 66 kW yerine AC mesela 90 kW motor kullanırsan belki işine yarar ya da sürücüde AC motoru 50 değilde yüksek frekans değerlerinde çalıştırırsan (55 Hz yada senin ayarlayacağın bir değerde) ozaman tork olarak işine daha fazla yarar diye düşünüyorum ama bu seferde Elektrik sarfiyatın artacaktır.
Uygulamanın sonucu bildirirsen sevinirim iyi çalışmalar.
 
Arkadaşa katılıyorum DC motor yerine aynı güçte AC motor kullanırsan randuman alamazsın DC motorların torku çok yüksek AC motor bayılır.İstediğin kadar sürücü tak,neden DC motor yerine AC motor kullanmak istiyorsun?
 
kare gövdeli özel ac motorlar var onların torku yüksek ama maliyeti dc ye gelir.

dc nin kömürüyle kollektörü ile uğraşmayayım dersen o zaman kullanabilirsin.
 
Dc Motor yerine Sincap kafesli asenkron motorunu tork kontrolü yapan bir sürücü ile beraber kullanabilirsin. 0.5 HZ lerin altında yani çok düşük devrilerde kullanacaksan sıkıntı yaşarsın lakin bunun da üstesinden kalmak için açık yerine kapalı çevrimde motoru sürebilirsin. Kapalı çevrimde çalışmak için motor miline encoder ve sürücünde opsinel encoder kartı kullanman gerekir. Eğerki çalıştığın devirle 1Hz üzerinde ise gönül rahatlığı ile açık çevrimde çalışabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,877
Mesajlar
921,242
Kullanıcılar
451,007
Son üye
Kalyoncu 24

Yeni konular

Geri
Üst