DC motorda istenilen devirde hız ve tork kontrolü nasıl yapılır?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eren586
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
sayın ustam, bu dc motor scalasını ben çözemedim. projem için elimde var olan 775 i kullanayım dedim. 2 tane aldım 3500 devir dönüyor (sistem 12 volt üzerine kurulu) sonra biraz üzerine düştüm, araştırdım. çalışma voltaj aralığı 6 ila 36 volt arası değişik devirler veriyor. 6 volt masal 9 voltta işe yarar gibi. sonra datasheetlerini buldum, orada 12/24 volt farklarını gördüm. biraz daha araştırınca da rs 775 xxxx-xx gibi uzantıları çözdüm. amperinden devrine çok farklılıklar var. 12 volt 15000 devir diyenler bile 14650 devrin üzerine çıkmıyor. boşta 1,5 amper gibi çekiyor, kalkışta en az 15 amperi gözden çıkarmak gerekiyor. bir de durma noktası diye bir amper değeri var 40-50 amper gibi bir değer ama kesin hatırlamıyorum.
bu şartlar altında cnc için verimli bir motor diyemeyiz.
Bende bu motordan emin değilim sadece olanakları öğrenmek istedim.
Ben zaten sklımda iki makine var onları bi yapabilsem burda paylaşırım herşeyiyle.

CNC bilgisayar kontrollü demek bilgisayar olmayınca torna oluyor yapmak istediğin @eren586 . Neyi bilip bilmediğini önce kendin bil sonra yapmak istedigini doğru tarif et, bugüne dek bilgi becwrinden neyi basardigindan bahsedersen doğru kişiler bilgilerini esirgemez, doğru cevapları daha çabuk elde edebilirsin.

Kendimden örnek vereyim, böyle başlıkla konu açsam alaya alinacagim bariz belli; Arkadaşlar canlı doku üzerinde cerrahlik yapmak istiyorum, ne gibi alet edavat ihtiyacım var?

Forum istatistikleri

Konular
133,380
Kullanıcılar
459,228
Son üye
saidkaradogu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri