Debi hesabı K değeri belirleme??

erdem9105

Üye
Katılım
27 Ara 2016
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
33
Merhaba,

Eşanjör debi hesabını teorik olarak bir formülasyon üzerinden yapmaktayım. Ancak teori ve pratikte farklılıklar göstermektedir. Örneğin; 1,9 dış çap 0,61 iç çapında 2700 boyunda bakır bir kılcal borunun debi hesabını yaparken K*d^2,5/L^0,5 formülasyonunda K değerim 5 bar kuru hava ile ölçüm için ne olmalıdır. K değeri farklı basınçlar için de nasıl belirlenir?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Merhaba @erdem9105 ,

Bu denklem nedir? Denklemi nereden aldınız? Denklem deki k değerinin anlamı nedir? vs vs..

Akışkanlar mekaniğinde bir çok denklem (Ampirik) vardır. Denklemi hangi kaynaktan almışsanız kullanacağınız değerler orada belirtilir. Çünkü bu tür denklemler deneysel sonuçlara göre üretilmiştir. Bu deneylerde kullanılan sabit parametrelerde o çalışmada belirtilmektedir. Kaynağı yada denklemin ismini söylerseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.
İyi çalışmalar...
 
Denklem eşanjör üretimi yapan bir firmadan alınmıştır. Onların almış olduğu kaynağı bilmiyorum. Bu denklemde istenen debi değerine göre kullanılacak doğru boruyu K değeri belirliyor. Ama bazı durumlarda dediğim gibi teori kısmı gerçekte olduğu gibi istenilen değeri vermiyor. Bu sapmaların önüne geçebilmek adına ben de mantığını kavramaya çalışıyorum. Başka bir değer yazılmalı da bizim aldığımız değerde yanlışlık vardır belki diye sormak istedim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,826
Mesajlar
920,800
Kullanıcılar
450,915
Son üye
snapthreads

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri
Üst