Defrost Hakkında Bilgi

efecim

Üye
Katılım
26 May 2012
Mesajlar
44
Puanları
1
Yaş
36
arkadaslar bana defrost hakkında bılgı verebılırmısınız klıma servısınden arkadaslar cıhaz defrosta grıyor dıyorlar telefonda ?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Isıtmanın devamlılığı için klimalar, dış ünitede dolaşmakta olan akışkanın sıcaklığını, daima “dış havadan düşük” tutmak zorundadır.
Dış hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte batarya üzerinde yoğuşan su buharları, fırsat bulamadan katılaşır ve buzlanma başlar. Buzlanma arttıkça ısı transferi güçleştiğinden verim düşer. Dış ünitenin, üzerindeki buzu çözebilmek için klima zaman zaman ters çevrimde çalışır (soğutma modunda). Bu işleme “defrost” denir. Defrost işlemi sırasında üniteler fan çalışmasını durdurur. Isıtmaya kısa bir süre ara verilmiş olur. Dış ünitenin montaj yeri, dış hava sıcaklığı ve nem seviyesi, Bakım eksiği, cihazın sürekli çalışma süresi, kumanda ayarları, soğutkanın eksik olması gibi hususlar, defrost şartlarının oluşmasında ve süresinde etkilidir. Defrost süresinin kısa olması ve ısıtmada yüksek verim için, kapasite seçiminde bölgenin kış hava koşulları ve müşteri beklentileri gözetilmeli, kumanda da 20-22 C aralığında sıcaklık ayarlanmalı, ürünlerin düzenli olarak bakımı yapılmalıdır.
 
Isıtma İşlemi Esnasında Dış ünite petekleri (kondanser) dış ortamdan daima daha soğuktur ve bu sebeple kondanser üzerinde karlanma veya buzlanma oluşur... Bu karlanma Klimanın verimini azaltır...

Klima Bu karlanmayı eritmek için Klima İç ve dış ünite fanlarını Kapatarak soğutma işlemine geçer (4 yollu vana sayesinde gazın akış yönü değiştirilir) ve İç ortamda ve Evaporatörde(iç ünite petekleri) Bulunan ısı Dış ünitedeki kondansere taşınarak buzun eritilmesi sağlanır(soğutma işlemi yapılır) ... Bu esnada fanlar kapalı olduğu için iç ortam soğutulmamış olur.

Bu İşleme Defrost Denir...

Klimanın Kondanserindeki karlanma durumuna göre klima ya soğutmada çalışır,ya da dış üniteyi tamamen kapatarak kendiliğinden buzun çözülmesi beklenir...

Eğer buzlanma az ise dış ünite tamamen kapanır ve buzun kendiliğinden çözülmesini bekler...Bu tam buz oluşmamışken gerçekleşir..

Eğer buzlanma fazla ise soğutma çevrimine geçerek buzu eritir...

Bu işlem buzlanma durumuna göre 3 dakika ile 20 dakika arasında değişebilir...(Hava durumu,cihaz kalitesi gibi etkenler dahildir.)

Defrost işlemi esnasında dış üniteden buhar çıkabilir,buharın yoğunluğu buzlanmanın durumuna göre değişir. Fan çalıştıktan sonra da klima bir miktar buhar üfleyebilir....

Bu eriyen buzun, su halinden sonra buharlaşmasından dolayı oluşan bir durumdur...

[video=youtube;6JZvqFWpA7U]http://www.youtube.com/watch?v=6JZvqFWpA7U[/video]
 
bizim de klima da öyle olmuştu. inverter modelini alın demişlerdi. değiştirdik düzeldi. sizinki inverter mı?

Bu kadar klimacı varken burada bana konuşmak düşmez ya neyse :) benim başıma gelen sorun buydu bende paylaşayım istedim :=)
 
Son düzenleme:
bizim de klima da öyle olmuştu. inverter modelini alın demişlerdi. değiştirdik düzeldi. sizinki inverter mı?

Bu kadar klimacı varken burada bana konuşmak düşmez ya neyse :) benim başıma gelen sorun buydu bende paylaşayım istedim :=)


:)

R410 A İnverter cihazlar iç ortam sıcaklığına göre kapasitesini ayarladığı için -15 -20 derecelere kadar kesintisiz ısıtma yapabilir...

Düz R410A cihazlar ise 0 -5 derecelerde ısıtma yapabilir..

r22 Düz ise +5 +3 derecede defrosta girebilir...
 

Forum istatistikleri

Konular
129,059
Mesajlar
922,904
Kullanıcılar
451,331
Son üye
doby17

Yeni konular

Geri
Üst