Delta AC Servo Hata kod:2

prof33

Üye
Katılım
5 Ağu 2009
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
52
Arkadaşlar elimdeki nakış makinasının Delta AC Servo Drive ASD-B1521-A 1.5kW markalı servo sürücümde hata kodu 2 alıyorum bazı zaman arka arkaya aynı hatayı veriyor bazende hiç hata vermeden çalışıyor hata verdiğinde servoyu kapatıp açtığımda hata kodu sıfırlanıyor tekrar çalıştırdığımda bazan hata veriyor bazande düzeliyor.. internette bulduğum servo yaptığını söyleyen şahısın bir tanesiyle tlf konuştum masrafımın 200 ile 500 tl arasında çıkacağını daha fazla arızalara yol açmadan yaptırmam gerektiğini söyledi..açıkcası ben buna biraz şüpheli yaklaşıyorum delta sürücünün sıfırının ebayda 460 usd olduğundan sıfırını alırım daha iyi...:confused: Benim sorum şu ;bende regulatör yok acaba taksam düzelirmi ? arızanın voltajdanmı yoksa invertördenmi kaynaklandığını nasıl anlarız?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Merhaba,

ALE-2 alarmı ASD-B servolarda giriş voltajı ile ilgili bir sorun olduğunda genellikle oluşur.
Giriş voltajındaki dalgalanmalar, hızlanma veya ani yön değişikliklerinde
yüksek akım çekildiğinden giriş beslemesi de bunu karşılayamıyorsa bu gibi durumlarda da ALE-2 hatası verebilir.

Sürücü tamamen arızalı olsa hiç çalışmaz zaten,
her zaman olmuyor dediğinize göre giriş beslemenizde iyileştirmeler yapmanız gerektiği kanaatindeyim.

İyi çalışmalar.
 
Açıklamalarınız için çok teşekkürler içime su serptiniz:)..giriş beslemesinde regulatör hariç ne gibi düzeltmeler yapabilirim.?
 
Cnc Router mak. kullandım aynı tip servo
Karşılaştığım en büğük sorun topraklama sorunu
Kontrol unitesi(bilgisayar v.s.) iyi topraklanmalı
pano ve mak gövdesi iyi topraklanmalı
mak. tüm bağımsız bölgelerini topraklayınız
topraklama ölçümü yaptırınız
Saygılarımla.
 
Teşekkürler yarin ilk işim topraklamayı iyice kontrol etmek olacak ....Topraklamam demir çubuk olarak ben yere çakmıştım yıllar önce ama bu tip servolu stepli bir makinayı şebekeye hiç bağlamamıştım..topraklamayı ben şu şekilde ölçerim bir elimi elimi ıslatır toprağı ellerim diğeriylede makinanın şasesini tutarım baktım hafiften elektrik ısırması varsa toprak çalışmıyor derim:)
 

Forum istatistikleri

Konular
129,325
Mesajlar
925,302
Kullanıcılar
451,774
Son üye
cmkcr

Yeni konular

Geri
Üst